Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristityt ahtaalla Pakistanissa

 

Tänä kesänä Pakistanista on kiirinyt useita uutisia kristittyjen vainoista. Monet viattomat ihmiset ovat joutuneet kärsimään kohtuuttomasti etupäässä sen takia, että eivät ole suostuneet kääntymään muslimiksi.

Pakistanissa voimassa oleva tiukka jumalanpilkkalaki on saattanut monet kristityt vaikeaan tilanteeseen. Vuonna 1986 voimaan tulleen jumalanpilkkalain rikkomisesta rangaistaan kuolemalla tai vankeudella. Tällä hetkellä kristittyjen tilanne Pakistanissa näyttää vain heikentyneen.

Heinäkuun 19. päivänä kaksi nuorta kristittyä miestä ammuttiin syytettynä jumalanpilkasta viranomaisten puuttumatta asiaan. Kuukautta aiemmin joukko muslimeja tappoi kristityn poliisiupseerin vaimon ja heidän neljä lastaan Jhelumissa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Heinäkuun alussa kristittyjen yhteisöihin hyökättiin kahdella eri alueella Punjabissa. Toisella alueella St Filian kirkon eteen heitettiin granaatti ruuhkaiseen aikaan. Itse tehty granaatti ei onneksi räjähtänyt.

Velkavankeuteen joutuneen kristityn perheen 11-vuotias poika työskentelee nääntymäisillään orjana muslimi-isäntänsä tilalla. Isäntä on luvannut vapauttaa pojan jos tämä kääntyy muslimiksi.

16. kesäkuuta viisi muslimimiestä kidnappasi ja raiskasi kristityn tytön. Tyttö uhattiin tappaa, ellei hän käänny muslimiksi.

14.kesäkuuta kesäkuuta kristitty psykologian professori Peshawarin yliopistosta joutui hyökkäyksen kohteeksi. Syynä oli professorin kieltäytyminen muslimiksi kääntymisestä. 25 opiskelijaa hyökkäsi professorin kimppuun tämän kotitalon lähellä. Miehen vaimo yritti tulla hätiin, mutta joutui itsekin hakatuksi.

Edellä mainitut kristittyjen vainot ovat arkipäivää Pakistanissa. Syytteen nostaminen kristittyjä vastaan jumalanpilkkalain nojalla on hyvin yleistä. Esimerkiksi kristillisestä uskosta julkisesti puhuminen on lain rikkomista. Kristittyjen on vaikea saada Pakistanissa töitä mikä hankaloittaa kristittyjen asemaa. Pakistanissa on maailman toiseksi suurin muslimiväestö.

Lähteet:
www.compassdirect.org
www.opendoorsuk.org
www.stefanus.fi