Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kristitty sudanilaisnainen pääsi Italiaan

 

Meriam Yahia Ibrahim sai kuolemantuomion Sudanissa, koska hänen väitettiin hylänneen islamin uskon ja kääntyneen kristityksi. Tänään hän pääsi kuitenkin pois maasta kristityn miehensä, Amerikan kansalaisuuden omaavan Daniel Wanin ja heidän lapsensa kanssa. Ibrahim lensi Roomaan vietettyään kuukauden USA:n suurlähetystön suojissa Khartoumissa. Roomassa Ibrahim tapasi myös paavi Franciskuksen.
Asiasta kertoivat useat kansainväliset lähteet mukaan lukien CSW (Christian Solidarity Worldwide) .

Kansainvälisen paineen alla Sudanin viranomaiset luopuivat kuolemantuomiosta ja vapauttivat Ibrahimin kesäkuussa. Pariskunnan tytär syntyi vankilassa ja pian sen jälkeen Ibrahim oli määrä hirttää luopiona.
Viime viikolla hänen isänsä perhe nosti syytteen ja vaati tyttärensä avioliiton mitätöimistä, sillä islamin mukaan musliminainen ei saa mennä naimisiin toisuskoisen kanssa. Meriam Ibrahim kertoo olleensa aina kristitty ja kristityn äidin kasvattama. Pariskunnan tytär syntyi vankilassa ja pian sen jälkeen Ibrahim oli määrä hirttää luopiona.

Hän sai kesäkuussa  Sudanin matkustusasiakirjat, mutta kun hän pyrki pois maasta, hänet yllättäen vangittiin Khartoumin lentokentällä. Viranomaiset väittivät, että hänen matkustusasiakirjansa olivat väärennöksiä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Juuri ennen tämänpäiväistä matkaansa Italiaan hän sai Sudanin passin. Hänen kanssaan matkusti Italian varaulkoministeri Lapo Pistelli.

Roomassa Ibrahim tapasi Paavi Franciskuksen, joka kiitti Ibrahimia tämän uskontodistuksesta. Vatikaanin tiedottajan mukaan paavi halusi näin osoittaa läheisyyttä ja solidaarisuutta uskonsa tähden kärsiviä kohtaan.