Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristillisten tapahtumien superviikonloppu tulossa

 

Kuva: Sari Savela

Toukokuisena viikonloppuna 19.-21.5. on mistä valita. Isoja kristillisiä tapahtumia järjestetään ainakin Turussa, Helsingissä ja Espoossa.

Turun Kirkkopäiviä vietetään 19.-21. toukokuuta 100-vuotiasta Suomea juhlien reformaation hengessä. Kirkkopäivien ohjelmakattaus tarjoaa jokaiselle jotakin. Tapahtumassa on jopa sata tilaisuutta. Päivien ohjelmassa on mukana ennätysmäärä kirkon ja yhteiskunnan vaikuttajia Suomesta ja maailmalta. Myös musiikillinen tarjonta on monipuolista ja erilaisia musiikkimakuja miellyttävää.

Emerituspiispa Eero Huovinen saa vieraakseen Logomoon tasavallan presidentti Sauli Niinistön lauantaina 20.5. klo 13 – 14. Huovisen lämminhenkiset keskustelut ovat jo pitkään olleet Kirkkopäivien pidetyintä antia. Tällä kertaa keskustelua käydään elämästä, Suomesta ja oikeudenmukaisuudesta

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Myös presidentti Tarja Halonen on mukana Kirkkopäivillä. Hänen kanssaan maailmaa parantaa arkkipiispa Kari Mäkinen perjantaina 19.5. klo 19 − 20 Turun tuomiokirkossa uskontojen yhteisen rauhankävelyn päätteeksi.

Kävelyä edeltävässä Uskonnot, rauha ja kotoutuminen -seminaarissa käydään keskustelua uskontojen merkityksestä rauhan edistämisessä kansainvälisesti ja Suomessa. Pääpuheenvuoron pitää pääministeri Juha Sipilä.

Lähetysjuhlia vietetään Kirkkopäivien yhteydessä 19.-21.5. Myös Medialähetysjärjestö Sanansaattajat ei tänä vuonna järjestä erillisiä Medialähetyspäiviä, vaan Kirkkopäivät korvaa tapahtuman.

Händelin Messias kajahtaa 900 laulajan voimin

Kirkon musiikkijuhlat pidetään samaan aikaan Kirkkopäivien kanssa Helsingissä. Kirkon musiikkijuhlat on perinteikäs musiikkitapahtuma, joka tuo yhteen kaikenikäisten laulajien ja soittajien kirkkomusiikkiryhmät eri puolilta Suomea – ja maailmaa. Päivien tapahtumat sijoittuvat Helsingin tuomiokirkkoon ja Senaatintorin ympäristöön.

Händelin Messias-oratorio kokoaa yhteen 900 laulajaa Senaatintorille la 20.5. klo 19. Messias toteutetaan tässä laajuudessa ensimmäistä kertaa Suomessa. Teoksesta esitetään lyhennetty, hieman yli tunnin mittainen versio, joka sisältää suosituimpia kuoro-osia ja solistiaarioita. Seppo Murron johtaman Messias-oratorion solisteina laulavat sopraanot Inka Kinnunen ja Elina Rantamäki, altto Katja Mäkiö, tenori Jussi Salonen sekä basso Matti Turunen. Teoksen säestää Lohjan kaupunginorkesteri.

Kirkon musiikkijuhlilla on lisäksi useita konsertteja, mm. Canoteres Minoreksen ja Rajattoman konsertit. Lisäksi Helsingin tuomiokirkossa pidetään juhlamessu sunnuntaina 21.5. klo 12. Messussa saarnaa piispa Irja Askola ja liturgina toimii Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi.

Nouse Suomi -tapahtumaan odotetaan 7000 osallistujaa

Espoon Metro Areenalla järjestetään jo toisen kerran Nouse Suomi -tapahtuma 19.-20.5. Kaikkiaan Nouse Suomi -tapahtumia on järjestetty jo kymmenen vuoden ajan. Tapahtuman järjestää Missiomaailma ry yhteistyössä pääkaupunkiseudulla toimivien seurakuntien kanssa. Nouse Suomi on niitä harvoja evankelioivia suurtapahtumia, joita edelleen järjestetään Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 7000 osallistujaa.

Nouse Suomi -tapahtuman pääpuhujat ovat evankelistat Heidi Baker ja Guillermo Maldonado. Baker nähtiin Espoossa jo viime vuonna, Maldonado taas on suomalaisille uudempi tuttavuus. Maldonadon johtaa Miamissa King Jesus -seurakuntaa, joka on yksi Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista monikulttuurisista seurakunnista.

Rukousta Ryttylässä

Kansanlähetyksen vuosittaisen Rukouskonferenssin teemana on tänä vuonna Kansakuntamme Herra. Konferenssissa, joka pidetään 19.5.-21.5., opettavat muun muassa lähetysjohtaja Mika Tuovinen, Verkoston toiminnanjohtaja Marko Huhtala ja kansanedustaja Antero Laukkanen. Lauantain paneelikeskusteluun osallistuu useita kansanedustajia: Antero Laukkanen, Mika Niikko, Päivi Räsänen ja Sari Tanus.