Kristilliset uutiset voivat kilpailla asiantuntemuksellaan

 

Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen toivoo kristillisiltä uutisilta myös skuuppeja. Kuva: Jouko Makkonen

Kristilliset uutiset voivat erota muista medioista asiantuntemuksellaan, sanoo Helsingin sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen.
– Kristilliset uutiset voivat täyttää sitä aukkoa, joka maallisilta medioilta jää. He voivat ryhtyä tekemään niitä uutisia, joita ei muualta löydy.

 

Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen kertoi ajatuksiaan kristillisistä uutisista Kristillisen medialiiton media-aamiaisella viime viikolla.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Meriläinen odottaa kristillisiltä uutisilta parempaa teologista asiantuntemusta, syvällisyyttä ja sisäpiirin tietoa kirkosta ja kristillisestä kentästä kuin tavallisella medialla on.

– Ja tietysti myös skuuppeja. Kun ollaan tiedon äärellä, pitäisi syntyä myös kristillisiä ja kirkollisia skuuppeja. Tietota pitäisi olla enemmän kuin meillä muilla.

– Kirkkoa ja kristillisyyttä koskevissa uutisissa voidaan tehdä ero muihin medioihin tiedon ja laadun avulla.

Meriläinen ei odota ongelmien karttamista ja välttämistä.

– Joka ikisessä yhteisössä on omat kipupisteensä.

Hän odottaa saavansa kristillisiltä uutistuottajilta silottelematonta ja rehellistä uutisointia kirkosta ja kristillisyydestä.

– Uutisten tekemisessä ei saa olla koskaan sitä asennetta, että lähdetään tekemään myönteisiä uutisia tai kielteisiä uutisia.

– Toimittaja lähtee aina ottamaan selvää asioista.

Meriläinen uskoo, että kirkossa joudutaan muita yhteisöjä enemmän tasapainoilemaan liberaalin ja konservatiivisen kannan välillä. Näiden suhteen hän kehottaa uutisten tekijöitä tasapainoon.

Meriläisen mukaan kristilliset uutiset voisivat haastaa muun median aihevalintoja ja jopa käsittelytapoja.

– Tässä maassa ei kovin paljon keskustella siitä, miten asioita käsitellään.