Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristillisen rapin suurnimi esiintyy tänään Suomessa

 

Lecrae tulee Suomeen ensimmäistä kertaa. Kuva: reachrecords.com

Vappugospelin pääesiintyjänä esiintyvä artisti on palkittu Grammylla kahteen kertaan. Tuorein Grammy on tältä vuodelta, kappaleesta Messengers.

Yhdysvaltalainen kristillisen rapin suunnannäyttäjä Lecrae esiintyy ensi kertaa Suomessa tänään. Lecrae sai ensimmäisen Grammynsa vuonna 2013 kappaleella Gravity. Tämänvuotisen Grammy-ehdokkuuden myötä hänestä tuli ensimmäinen artisti, joka on ollut yhtä aika ehdolla palkinnonsaajaksi rapissä, kristillisessä musiikissa ja gospelissa. Rap-artistien sarjassa ehdolla oli muun muassa myös Eminem, joten Lecrae on merkittävä artisti myös kristillisen genren ulkopuolella.

Lecraen tulo Suomeen on otettu projektipäällikkö Joonas Niemisen mukaan innolla vastaan.
– Uutinen on aiheuttanut hyvää pöhinää. Sellaisetkin, jotka eivät ole ennen käyneet Vappugospelissa ovat nyt innostuneet.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Suomen vierailu sijoittuu Lecraen Euroopan kiertueeseen. Ennen Kouvolaa hän on esiintynyt Tanskassa, ja Vappugospelin jälkeen hän suuntaa Iso-Britanniaan ja Ranskaan.

Vappugospelin viimeiset tahdit

Vappugospel järjestetään tänään lauantaina 30. ja viimeistä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on osa Kouvolassa järjestettäviä Kirkkopäiviä. Artistikattaukseen haluttiin Niemisen mukaan sopivasti uutta ja vanhaa. Perinteistä Vappugospelia edustavat Pekka Laukkarinen Union sekä yhdysvaltalainen Project 86, joka tulee Vappugospeliin jo kolmatta kertaa.

– Lecrae edustaa ihan uutta ja isompaa nimeä, jonka Suomeen tuloa on välillä järjestäjiltä toivottukin.

Niemisen mukaan tunnelmat viimeisestä Vappugospelista ovat haikeat. Yhdeksättä kertaa tapahtumaa järjestämässä oleva Nieminen summaakin yhden ajanjakson elämästään päättyvän tähän. Olo on kuitenkin myös helpottunut, sillä vaikeat hetkenkin on koettu.

Vappugospel on historiansa aikana tuonut Suomeen useita kansainvälisesti tunnettuja artisteja. Lecraen esiintymisen myötä se saakin arvoisensa päätöksen.