Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lapsiperheiden jaksaminen pohdituttaa Kirkkopäivillä

 

Lasten ja perheiden tukeminen on kirkolle tärkeää. Kuva: Suvi Mononen

Kirkkopäivillä puhutaan lasten ja perheiden hyvinvoinnista. Tavoitteena on yhteistyön kautta paikata yhteiskunnan turvaverkkojen aukkoja.

Sosiaalihuoltolain uudistuessa perheille luvataan tukea aikaisemmin ja entistä enemmän perhetyön ja kotipalveluiden muodossa. Rakennemuutos ja taloudelliset paineet luovat kuitenkin omat haasteensa lain toteutukseen.

Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu järjestää Kirkkopäivillä paneelikeskustelun, jossa keskiössä ovat lapset ja lapsiperheet. Tarkoituksena on pohtia, kuinka lain toteutus käytännössä onnistuu ja miten kirkko voisi osallistua perheiden hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Tarvitsemme Suomessa kahta asiaa. Ihmisten arjessa toimivia palveluita, ja ihmisille leimaamattomuutta palveluiden käyttäjinä, linjaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Seurakunnat ja kristillisellä arvopohjalla toimivat yhteisöt voivat toimia yhdessä lasten ja perheiden hyväksi. Kirkkopäivillä halutaankin pohtia, kuinka kirkko voi paikata yhteiskunnan turvaverkkojen aukkoja.

Lastensuojelun professori Pirjo Pölkki Itä-Suomen yliopistosta huomauttaa, että peruskoulun oppilaista puolet kokee, ettei opettaja ole heidän kuulumisistaan kiinnostunut. Pölkki muistuttaakin, kuinka merkittävää on huomioida toinen ihminen ja kannustaa häntä.

– Ei olisi haitaksi, että kannustaisimme toisiamme enemmän.

Tuomas Kurttila tähdentää, että kannustaminen ja rohkaisu eivät ole taloudellisia kysymyksiä vaan jokaisella on niihin varaa.

Lähde: Kirkkopäivien tiedote 18.8.2015