Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kristillinen musiikkivideo on yhä harvinaisuus

 

Kuvakaappaus Jukka Leppilammen tuoreesta musiikkivideosta

Palmusunnuntaina julkaistu Jukka Leppilammen Käy yrttitarhasta polku -musiikkivideo on harvinaisuus. Vastaavia kristillisellä sanomalla varustettuja musiikkivideoita syntyy Suomessa vain muutama vuodessa.

Leppilammen video ja viime vuonna julkaistu Vuokko Hovatan esittämä Suvivirsi ovat osa virsistä tehtävien musiikkivideoiden sarjaa, johon ohjaaja Antti Vuori on saanut apurahaa Kirkon Mediasäätiöltä.

Musiikkivideoita ovat kristillisistä piireistä julkaisseet vain muutamat nuoremmat artistit ja bändit, kuten Idän Ihmeet, Katajainen Kansa ja Immanuel kumppaneineen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

-Laadukas videotuotanto maksaa, eikä kristillisissä piireissä tunnetusti liiku isoja rahoja. Toisaalta nykyään laadukkaat tuotantovälineet saa yhä halvemmalla ja minusta tuntuu, että etenkin vapaiden suuntien puolella on keskimäärin tosi hyvät uusmediataidot ja tehdään tyylikkäitä juttuja, Vuori pohtii.

-Näissä mun kahdessa virsivideossa on ollut kyse itselleni ja monelle suomalaiselle tärkeän virsiperinteen pukemisesta tähän formaattiin. Ehkä niiden kautta joku, jolle virsiperinne on vieras, voi löytää sen äärelle.

Hengellisen ja maallisen rajapinnalla

Kristilliselläkin kentällä musiikkivideoita tuottanut ja ohjannut Hannes Honkanen pitää niitä harvoja kristillisiä musiikkivideoita kuitenkin laadukkaina.

-Suomessa kristilliset artistit ja yhtyeet tekevät määräänsä ja kokoonsa nähden erinomaisia musiikkivideoita. Kristittyjä videotekijöitä pyydetäänkin tänä päivänä tekemään musiikkivideoita paljon myös Suomen suurimmille artisteille, heidän osaamisensa ja asenteensa takia.

Kristillisten musiikkivideoiden ja kristillisen musiikin erottaminen muusta musiikista tuntuu molemmista miehistä hieman kyseenalaiselta.

-Elämme kuitenkin samassa maailmassa muun maailman kanssa, Honkanen sanoo.

-Kaikki hyvä musiikki ja taide voi heijastella suurempaa Luojaa, esimerkiksi virret vain usein sanoittavat sen eksplisiittisemmin, Vuori puolestaan pohtii.

Katso Jukka Leppilammen musiikkivideo tästä.