Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kristillinen mediatyö tavoittaa yksilön: Sauli Manninen rohkaisee meitä olemaan valona ja suolana maailmassa

 

Sauli Manninen pitää kristillistä mediatyötä tärkeänä: ”Radio, internet, televisio, kirja ja sosiaalinen media tavoittavat ihmisen siellä, missä hän on.” KUVA: Maritta Manninen

Kristityt Yhdessä ry:n hallituksen jäsen Sauli Manninen on kristillisen median puolestapuhuja. Usko on kulkenut hänen mukanaan lapsuudesta saakka.

− Olen uskovaisen kodin poika ja noin 10-vuotiaana halusin antaa elämäni Jeesukselle – vai voisinko sanoa, että Jeesus löysi minut. Ja samalla tiellä olen edelleen, Jeesuksen työn tähden olen menossa kohti taivasta, Manninen juttelee.

 

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Olen aina pitänyt ihmisten kanssa asioinnista.”

Työelämän nuori poika aloitti metsurin hommissa ja siirtyi puolen vuoden jälkeen tehtaaseen. Jo 14-vuotiaana hän otti tehtäväkseen ja harrastuksekseen kristillisten joululehtien myynnin kotikylällään Joutsassa.

− Kun aloitin lehtien myynnin ja kuljin polkupyörällä, osa osti ehkä säälistä, nauraa Manninen, mutta pääasia oli, että sanoma levisi.

Ristin Voiton piiriedustajaksi Manninen siirtyi vuonna 1986, ja media-alalla tuli tehtyä työtä yli 32 vuotta.

− Olen aina pitänyt ihmisten kanssa asioinnista. Työhön oli sydämen palo ja kutsumus. Koin, että Jumala asetti askeleet tehtävään.

 

Kaikki vaiheet ovat kasvattaneet

Monenlaista on Manninen tehnyt elämässään, työskennellyt muun muassa kuitutehtaalla laboratoriossa. Mitä hyötyä on elämässä ollut eri ammateista ja onko niistä ollut etua kutsumustyössä?

− Voisi sanoa, että mikä ei tapa, se vahvistaa. Kaikista vaiheista on ollut hyötyä ja ne ovat kasvattaneet minua. Laboratoriossa sain oppia tiimityöskentelyä. Siellä jokainen tarvitsi toisiaan ja puhalsimme yhteen hiileen.

Manninen pitää nykyään kutsumustaan yllä olemalla monissa projekteissa mukana.

− Kotiseurakunnassani Korson helluntaiseurakunnassa olen mukana niin paljon kuin voimia on. Toimin myös Nina Åströmin managerina ja Kristityt Yhdessä ry:n toiminta on minulle sydämen asia.

Sauli Manninen lukee paljon. Nyt käsissä on Marttyyrien Äänen kustantama Afrikan tähdet -kirja, joka on koskettanut miestä.

− Meillä on täällä liian helppoa. Kun lukee niitä kärsimyksiä, joita sisarilla ja veljillä on, se laittaa aika hiljaiseksi.

Yksikin ihminen saa paljon aikaan

Manninen pitää kristillistä mediatyötä tärkeänä.

− Sillä tavoin tavoitetaan yksilöitä. Radio, internet, televisio, kirja ja sosiaalinen media tavoittavat ihmisen siellä, missä hän on.

Eräs tärkeä Raamatun henkilö toimii Mannisen mielestä hyvänä esimerkkinä, miten yksi ihminen saa aikaiseksi paljon.

− Johanneksen evankeliumissa on nainen Syykarin kaivolla. Jeesuksen kanssa puhuttuaan nainen uskoi Vapahtajaan. Hän lähti kotikyläänsä, josta toi paljon ihmisiä Jeesuksen luokse.

Pysytään pinnalla

”Sanoma on ilmaista, mutta välittäminen maksaa.”

Sauli Manninen on uutena Kristityt Yhdessä ry:n hallituksen jäsenenä saanut mukaan yhdistykseen erityisesti lisää yritysjäseniä.

− Mukaan kutsuminen on tärkeää. Sanoma on ilmaista, mutta välittäminen maksaa.

Mies luettelee, miten tekniikka ja kalusto vaativat rahaa. Ohjelma-aika ei ole ilmaista. Printtimedian painatukset maksavat. Olemmepa millaisen median kanssa tahansa tekemisissä, tarvitaan aina rahaa.

− Uskon, että Jumala siunaa työtä, niin että se saa jatkua ja pysytään pinnalla, Manninen naurahtaa.

− Saamme jokainen olla paikallamme maailmassa, valona ja suolana.

Teksti: Hanna Valkonen, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta

* Sauli Mannisen haastattelu on alun perin julkaistu Radio Dein ystävien Aalloilla-lehdessä 4/23. Tilaa lehdestä näytenumero.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)