Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kristillinen liikuntaverkosto, KRIK, panostaa Suomessa nuorille aikuisille suunnattuihin, laadukkaasti toteutettuihin leireihin

 

Mirka Suutari tuntee huippu-urheilun MM- ja EM-tasolla. Kuva: Rickard Johnston

KRIK Finland on saanut toimintansa tueksi strategian, joka nostaa kärkeen leiritoiminnan ja vapaaehtoisten työntekijöiden tukemisen.

Suomessa kristillistä liikuntaverkostoa luotsaa tradenomi ja liikuntaneuvoja Mirka Suutari, joka on myös hiihtosuunnistuksen kaksinkertainen MM-mitalisti ja kaksinkertainen EM-mitalisti.

KRIK Finlandin strategia vahvistettiin joulukuussa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Sen mukaan organisaation missio on kasvaa ja elää Jeesuksen seuraajina yhdistämällä liikunta ja usko.

– Ykkösasia on siis Jeesuksesta kertominen ja hänen toiminnastaan oppiminen. Liikunnan ja urheilun kautta voimme elää todeksi uskomamme, Mirka Suutari tiivistää.

Jäsenkyselyn ja monien keskustelujen myötä KRIKin väelle on kirkastunut, että leirit toteuttavat parhaiten organisaation tavoitteita.

– Siksi haluamme säilyttää ja kehittää leiritoimintaamme. Nuoret aikuiset ovat pääkohderyhmämme, koska he ovat toiminnassamme aktiivisimpia. Toivomme myös saavamme valtiolta nuorisojärjestöille suunnattuja tukia.

Vapaaehtoiset ovat KRIKille kullanarvoisia.

– Koska asumme ympäri Suomea ja arkemme ovat erilaisia, meidän on nähtävä vaivaa yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen mahdollistamiseksi. Kenenkään ei pidä jäädä omien tehtäviensä kanssa yksin. Toive on tutustua enemmän ja syvemmin.

Mirka Suutari haluaa kehittää myös organisaation taloutta, viestintää ja rakenteita, jotta KRIKistä kasvaisi tukevalla pohjalla seisova organisaatio.

Kristillinen liikuntaverkosto on toiminut Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa jo ennen kuin se perustettiin vuonna 2017 Suomeen.

– Verkostossa on alusta alkaen ollut mukana urheilijatuttujani, ja heidän kannustamanaan ilmoittauduinkin KRIKin leirille vuonna 2020. Aktiiviurheilua, liikuntaharrastuksia,

valmennusta ja ohjausta tuntevana mieleeni tuli kaikenlaisia kehittämisehdotuksia ja niin pistin palautteeseen, että mielelläni kerron ajatuksiani, jos joku minulle vaikka soittaa.

Yhteydenotto tuli, ja jo seuraavana vuonna Mirka Suutari oli johtamassa samaista leiriä.

Keväällä 2022 hänet kutsuttiin verkoston osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi.

Nykyisin KRIK Finlandilla on parisensataa jäsentä, mutta toimintaan osallistuu paljon ulkopuolisiakin.

– Kristillisessä urheilutyössä innostavat sen valtavat mahdollisuudet. Olen itse nähnyt, miten urheilu voi koota ja yhdistää ihmisiä sekä nostattaa suuria, hyviä tunteita, Mirka Suutari summaa.

KRIKin seuraava, kaikille avoin MOVE-leiri järjestetään Uusikaarlepyyssä, Hummelholmenissa 8.–11.8.2024.