Koulunsa aloittavia siunataan kirkoissa eri puolilla Suomea

 

Kuvituskuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Koulujen alkaessa evankelis-luterilaiset seurakunnat kutsuvat tulevat ekaluokkalaiset läheistensä kanssa kirkkoon siunattaviksi. Siunaamistilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea 9.-12. elokuuta.

Koululaiselle ja koko perheelle alkaa nyt uusi elämänvaihe, jota seurakunta haluaa olla tukemassa. Monissa seurakunnissa on jo vuosia siunattu ekaluokkalaisia koulutielle. Perinne jatkuu tänäkin vuonna ennen koulujen alkamista.

– Koulunsa aloittava lapsi tarvitsee suojelusta ja siunaamisen tarkoitus on toivottaa hänelle hyvää ja turvallista koulutietä, sanoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan pappi Jenna Utriainen.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Kouluun lähtevien siunaaminen on tarkoitettu jokaiselle koulutiensä aloittavalle eikä siihen osallistuminen edellytä kirkkoon kuulumista, Utriainen sanoo.

Noin puoli tuntia kestäviä siunaamishetkiä järjestetään eri puolilla Suomea 9.–12.8.2020. Perheet voivat valita tilaisuuksista itselleen parhaiten sopivan ajankohdan ja paikan. Lasta voivat tulla alttarille siunaamaan äiti, isä, isovanhempi, kummi tai joku muu läheinen. Tilaisuudet järjestetään, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksien ajankohdista löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. Tilaisuuksissa on huomioitu myös korona-ajan vaatimukset.