Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Koulujen joulujuhlia ei järjestetä Salossa

 

Koululaisten joulujuhlat jäävät väliin Salossa. Kuva Espoon Päivänkehrän koulun joulukuvaelmasta OIarin kirkossa. Kuva: Markku Mattila

Salon kouluissa joulujuhlat jäävät tänä vuonna viettämättä. Syynä ovat kaupungin vaikean taloustilanteen vaatimat säästötoimenpiteet, jotka ovat johtaneet muun muassa koulujen henkilökunnan lomautuksiin kahden viikon ajaksi.

Salon kaupungin lomautettavien työntekijöiden lukumäärä on kokonaisuudessaan noin 1 400 henkilöä. Heistä 850 työskentelee sivistystoimessa. Opetustoimi on suositellut kouluille syyslukukauden päätöspäivän järjestämistä kevennetyllä ohjelmalla. Käytännössä moni koulu on päätynyt luopumaan joulujuhlasta.

– Joulujuhlien järjestäminen on kunkin koulun rehtorin ratkaistavissa. Opetussuunnitelmassa ei velvoiteta joulujuhlan pitämiseen, sanoo Salon kaupungin opetuspäällikkö Mari Haapanen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Haapasen mukaan joulujuhlat ovat kokonaisuudessa vain yksi asia ja on ymmärrettävää, että lomautusten vuoksi kenelläkään ei riitä aikaa eikä rahkeita niiden järjestämiseen.

Opettajien keskuudessa mielialat ovat alhaalla. Lomautusten vuoksi moni opettaja joutuu paikkaamaan puuttuvaa työvoimaa ja tekemään vuorostaan kollegan töitä oman työnsä ohella kahden viikon lomautusjakson ajan.

– Kouluissa erilaisia pieniä tapaturmatilanteita on jo ollut enemmän. Tilanne uuvuttaa sekä henkisesti että fyysisesti. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisia ympärilleen ja kun heitä on vähän, se uuvuttaa lapsetkin, Haapanen kuvaa.

Lue koko artikkeli 5.12. ilmestyneestä Sana-lehdestä.