Kotimaa avasi verkossa saarnapankin

 

Kuvassa Muuruveden kirkon saarnastuoli. Kuva: Tuija Hyttinen/Kirkon kuvapankki

Kotimaan Digipostilla-sivustolla on luettavissa yli 1000 saarnaa.

Kotimaa-lehden saarnapankki, Digipostilla, on avoinna ja vapaasti kiinnostuneiden käytössä. Hakutoiminnolla varustetusta arkistosta löytyy tähän mennessä jo noin 1200 saarnaa.

Saarnat on pidetty eri puolilla Suomea viime vuosina ja on jaoteltu kirkkovuoden ja Suomen luterilaisen kirkon evankeliumikirjan mukaan.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Digipostilla herättää varmasti kiinnostusta saarnoja kohtaan. Saarnat ovat edelleen keskeinen osa jumalapalvelusta, vaikka niiden merkityksestä ja muodosta käydään jatkuvasti keskustelua, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

Digipostillassa saarnoja voi etsiä vapaalla sanahaulla tai esimerkiksi saarnaajan nimellä, kirkkovuoden pyhän, Raamatun tekstin, vuoden ja seurakunnan mukaan.

Digipostillan ajatuksena on, että osa joka sunnuntai kirkoissa pidettävistä sadoista saarnoista päätyisi tuoreeltaan tietokantaan. Papit ja saarnaajat voivat itse syöttää tekstinsä Digipostillaan.

Saarnoja Digipostillaan ovat syöttäneet yksityiset papit, mutta mukaan on liitetty myös saarnoja, jotka jo nyt ovat verkossa eri sivutoilla. Esimerkiksi useimmat piispat ovat antaneet luvan verkossa olevien saarnojensa liittämiseksi osaksi Digipostillan tietokantaa.

Digipostilla on ilmainen sivusto, eikä siis edellytä Kotimaan maksullisen verkkosisällön (Kotimaa24 + Kotimaa Pro) hankkimista.

Digipostilla osoitteessa:

https://www.kotimaapro.fi/digipostilla/

 

Aiheet