Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kolumnisti Leevi Launonen: Uusateismista on tullut kansantajuista

 

Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launosen ottaa Seurakuntalainen.fi:lle kirjoittamassaan kolumnissa kantaa julkkisateisti Richard Dawkinsin ajatteluun. Launosen mukaan taitavasti kansantajuiseen muotoon muokattu uusateistinen ajattelu saa uusia ja näkyviä muotoja myös suomalaisessa mediakentässä.

Launonen kiinnittää kolumnissaan huomiota siihen, että julkisen palvelun mediatuotannosta vastaava Yleisradio esitellee näyttävästi uusateistista filosofiaa Yle Teema -kanavalla alkaneessa tv-sarjassa, jonka sisällöstä vastaa Richard Dawkins.

”Dawkinsin kirjat ja myös parhaillaan menossa oleva tv-sarja ovat konkreettisia esimerkkejä siitä maailmankatsomuksellisesta muokkaustyöstä, joka kohdistuu aikamme ihmisiin. Vaarallista tässä toiminnassa on, että se tapahtuu usein tieteen nimissä ja arvovallalla”, arvioi Launonen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

”Dawkins on merkittävä vaikuttaja arvojen ja maailmankatsomusten markkinoilla – nyt myös Suomen televisiossa. Hän on onnistunut hyvin sekä tieteen pelisääntöjen unohtamisessa että uusateismin kansantajuistamisessa. Tieteellisestä tutkimuksesta onkin tullut aatteellista aivopesua”, Launonen kirjoittaa tänään ilmestyneessä kolumnissaan.

Launonen nostaa kolumnissaan esiin kampanjan, jossa joukko suomalaisia tieteen ammattilaisia vastaa Dawkinsin viljelemään kritiikkiin, jonka mukaan usko ja tiede ovat toistensa vihollisia ja toisensa poissulkevia vastapareja.

Lue kolumni: ”Tieteellistä tutkimusta vai aatteellista aivopesua?”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)