Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kolmas virallinen ehdokas Helsingin piispanvaaliin

 

Kaisamari Hintikka. Kuva: Luterilainen maailmanliitto/Marie Renaux

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, TT, pastori Kaisamari Hintikka (s.1967), on Helsingin hiippakunnan piispanvaalin kolmas ehdokas. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin 10.4.2017.

Kaisamari Hintikka vihittiin papiksi vuonna 2009. Hintikka on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiainosaston työalasihteerinä.

Vaalin ehdokasasettelu alkoi 15.3. ja päättyy 15.5.2017 klo 16. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Helsingin piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähes 1800. Äänioikeutetuista puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Helsingin hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Helsingin piispanvaalin ensimmäinen kierros järjestetään rovastikunnittain 16.8. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, toinen äänestyskierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.9.

Uusi piispa vihitään virkaansa 12.11. Helsingin tuomiokirkossa. Hän aloittaa virassaan 1.11., jolloin Helsingin nykyinen piispa Irja Askola jää eläkkeelle.

Aiemmin piispanvaaliin ehdolle on asetettu kirkkoherra Teemu Laajasalo ja professori Jaana Hallamaa.