Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kokemus Raamatusta

 

Heli Karhumäki, Timo Nisula ja Teemu Kakkuri keskustelivat Raamatusta. Kuva: Evankeliumijuhla/SPixels.com

Evankeliumijuhlilla pohdittiin Raamatusta riittävää ammennettavaa.

Tänä viikonloppuna vietettävät Evankeliumijuhlat keräsivät lauantaina 9000 ihmistä Sastamalaan Pirkanmaalle.

Juhlassa pohdittiin muuan muassa Raamatun ilmoitusta ja uskoa siihen. Aiheesta keskustelivat Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki ja tutkija, seurakuntapastori Teemu Kakkuri pastori Timo Nisulan haastattelemina.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Karhumäki muistutti, että Raamatun sanoma on yksinkertainen, vaikka kokonaisuuden hahmottaminen on joskus haastavaa. Hän kehoitti aloittamaan lukemisen Uudesta Testementista, josta käy ilmi Jeesuksen merkitys. Aloittelevalle raamatunlukijalle hän vinkkasi tutustumista Apostolien tekoihin, jotka ovat seikkailukertomus.

Karhumäki ja Kakkuri kertoivat omia Raamatun lukukokemuksiaan. Kakkurin mielestä Filippiläiskirje on Raamatun paras kohta. Hän vertasi Raamattua kunnolliseen koiran puruluuhun, jossa riittää järsittävää pitkäksi aikaa.

Yhtenä vetonaulana juhlilla oli Club for Five -lauluyhtyeen konsertti Tyrvään kirkossa. Konsertti veti kirkon täyteen väkeä. A cappella -lauluyhtye johdatti yleisönsä viettämään hiljaista hetkeä ja pysähtymään. Evankeliumijuhlat jatkuvat vielä tämän päivän ajan.

Lähde: SLEY