Kirsi Niemelä: Jumalan rienaaja nöyrtyi rukoukseen

 

”Löysin tämän ihmeellisen rauhan! Siitä olen kaikkein kiitollisin”, toteaa Kirsi Niemelä. KUVA: Niemelän albumi

Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmista tutun Ali Niemelän vaimon Kirsin elämä hymyilee. On oma hoiva-alan yritys, ihmissuhteet kunnossa, ympärillä rakkaat lapset sekä tärkeä seurakuntayhteisö. Aina asiat eivät ole olleet näin mukavasti.

− Olin neljävuotias kun vanhempani erosivat. Perheessämme ei ollut päihdeongelmaa, mutta kun olin noin kymmenvuotias kuvioihin tuli isäpuoli. Isoveljeni reagoi siihen voimakkaasti, tuli päihdekokeiluja ja jengiytymistä. Lähdin seuraamaan samoja jalanjälkiä. 15-vuotiaana olin jo täysi alkoholisti, viikollakin piti ryypätä ja lintsata koulusta.

Samoihin aikoihin Kirsi alkoi odottaa lasta. Kun vauva kuoli neljän kuukauden ikäisenä, Kirsi kirosi Jumalan ja hylkäsi tietoisesti lapsenuskonsa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Toinen lapsi syntyi neljän vuoden kuluttua, hänet Kirsin äiti otti hoiviinsa, koska nuoresta Kirsistä ei ollut huolehtimaan pojasta. Kahdeksan vuoden kuluttua syntynyt kolmas lapsi otettiin huostaan jo hyvin pienenä, vaikka sosiaalihuollosta annettiinkin kaikki apu ja tuki, jotta Kirsi pääsisi jaloilleen.

− Huumemaailma vei vielä. Olin ateisti ja jumalanpilkkaaja, mutta yksi rukous muutti kaiken. Kun niskani viimein taipui ja huusin Jumalan puoleen, Jeesus antoi täydellisen vapauden. Pääsin irti vankilakierteestä, amfetamiinista ja monista fyysisistä sairauksista. Ja löysin tämän ihmeellisen rauhan! Siitä olen kaikkein kiitollisin.

Teksti: Marja Salminen, Adéle Salosen haastattelun pohjalta.

* Kuuntele Kirsi Niemelän koko haastattelu Dei Plussasta Kristityt Yhdessä ry:n Minä uskon -ohjelmassa (17.2.23) ja lähes 80 muuta muutoskertomusta Jumalan johdattamilla poluilla.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)