Kirkot kutsuvat leikkimään 6.-12.5.

 

Turun tuomiokirkossa leikkipäivää vietetään 7. toukokuuta kello 10–15.

Seurakunnat ovat mukana valtakunnallisessa MLL:n koordinoimassa Leikkipäivä-tapahtumassa ja järjestävät tiloissaan leikillisiä tapahtumia 6.–12.5.

Leikkipäivä-viikkoa vietetään viikolla 19. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 11.5.2019.

Leikkipäivä voi koota alueen asukkaita ja toimijoita yhteen, edistää päiväkotien kanssa tehtävää yhteistyötä sekä inspiroida monen ikäisiä ja eri taustoista tulevia yhteisen toiminnan äärelle.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Esimerkiksi Turun tuomiokirkossa leikkipäivää vietetään 7. toukokuuta kello 10–15. Eri puolille kirkkoa rakentuvat leikkipisteet tarjoavat mukavaa tekemistä kaiken ikäisille lapsille. Kirkossa voi etsiä piiloutuneita hiiriä Pormestarin kuorissa tai leikkiä ristiäisiä lasten alttarikaapilla. Kirjainjumppaa voi kokeilla ulkona Mikael Agricolan patsaalla tai satutuokioon voi rauhoittua Kaarina Maununtyttären kappelilla.

Kuopion tuomiokirkossa leikitään 8.5. kello 9–11, ja Ilmajoen kirkossa puolestaan leikitään yhdessä enkelin ja kirkonrotan kanssa 7.5. klo 18–19. Luvassa on mm. ohjattua ja vapaata leikkiä, lauluja, kirkon salaisimpiin nurkkiin tutustumista, temppurata, juoksua, tanssia ja hyppimistä.

Muiden kirkkojen leikkitapahtumia löytää Leikkipäivän sivuilta esimerkiksi hakusanalla kirkossa.

*

Mikä on leikkipäivä?

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien. Leikkipäivä edistää leikkiä monin tavoin, kuten jakaa monipuolista leikkitietoutta, kerää leikkiperinnetietoa ja kannustaa ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi.

Leikkipäivän taustalla on muun muassa YK:n Lapsen oikeuksien sopimus, jossa on kirjattuna lapsen oikeus leikkiin. Lapsen oikeuksien sopimuksen lisäksi Leikkipäivä-ohjelman syntyyn on vaikuttanut Koko Suomi leikkii -hanke, jonka toteuttivat Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto vuosina 2014-2016.