Kirkon viestintäpalkinto somevaikuttaja Hanna Kivisalolle

 

”Kirjoitan usein armosta, sillä se on elinehto”, Hanna Kivisalo kertoo. Kuva: Ina Lähteenmaa (kuva rajattu pystykuvasta)

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2021–2022 somevaikuttaja Hanna Kivisalolle.

Hanna Kivisalo on seinäjokinen teologi, uskonnonopettaja, somevaikuttaja ja  kirjailija. Hänet tunnetaan armollisista kirjoituksistaan ja kyvystään tulkita  kristillistä traditiota nykykielelle ja kirkon strategiassakin määritellylle tärkeälle  kohderyhmälle eli nuorille aikuisille.

Hanna Kivisalon Sekunnit ja tunnit -blogilla on yli 50 000 seuraajaa.  Samannimisellä Facebook-tilillä on 36 000 seuraajaa, ja Instagramissa  seuraajia on lähes 20 000. Vuonna 2020 Sanomalehti Ilkan lukijat valitsivat Hanna Kivisalon Etelä-Pohjanmaan merkittävimmäksi somevaikuttajaksi.  Kivisalo on toiminut myös Sana-lehden kolumnistina, ja hän on julkaissut kaksi kirjaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Hanna Kivisalo kertoo, että kirjoittaminen on hänelle tapa paeta arkea ja käsitellä tunteita, mutta ennen kaikkea se on keino saada yhteys muihin ihmisiin.

”Tekstin jakaminen on yhtä tärkeää kuin sen kirjoittaminen”, hän sanoo. ”Teksteilläni haluan lisätä tyytyväisyyttä elämään sellaisena kuin se on. Toivoisin, että kirjoitusten äärellä voisi löytyä ilo ja tyytyväisyys silloinkin, kun ei elämästä jaksa muuttaa mitään – varsinkaan itseään.”

Olen saanut uskosta valtavasti voimaa,

”Kirjoitan usein armosta, sillä se on elinehto. Olen saanut uskosta valtavasti voimaa, ja koen, että sen voiman välittäminen on elämäntehtäväni”, Hanna Kivisalo kertoo kirjoittamisensa taustoista.

Kirkon viestintäpalkinto myönnetään merkittävästä  panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten  elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin.

”Hanna Kivisalon tapa ja äänensävy sanoittaa kristinuskoa heille, jotka eivät niin sanotusti puhu kirkon kieltä, on juuri sitä, mitä kirkossa vahvasti nyt etsitään. Kirkon viestintäohjelma kehottaa meitä viestimään niin, että viestimme antaa voimaa ihmisen arkeen, lohduttaa kriiseissä ja avaa kirkkovuoden pyhien ja kristillisten perhejuhlien merkityksen nykypäivän ihmiselle. Hanna onnistuu omalla ainutlaatuisella äänellään tekemään tätä pyrkimystä todeksi”, sanoo vt. viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura Kirkon viestinnästä.

Päätöksen palkinnon saajasta teki Kirkon viestinnän neuvottelukunnan esityksestä Kirkkohallituksen täysistunto 22.11.2022. Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa palkinnon 19.12.2022 Helsingissä.  Palkinnon suuruus on 7 500 euroa. Viestintäpalkintoa on myönnetty vuodesta 1975 alkaen, vuoden 2010 jälkeen joka toinen vuosi.