Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkon Ulkomaanapu avustaa Syyrian väkivaltaisuuksien uhreja

 

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Syyrian väkivaltaisuuksien uhreja 100 000 eurolla. Vain harvoilla kansainvälisillä järjestöillä on lupa toimittaa apua Syyriaan. Kirkon Ulkomaanapu pystyy toimittamaan apua maahan paikallisten yhteistyökumppaneidensa kautta.

 

Yli vuoden jatkuneet väkivaltaisuudet hallituksen joukkojen ja opposition välillä ovat vaatineet jo tuhansia kuolonuhreja. Tuhansia ihmisiä on myös kadonnut, pidätetty tai he ovat joutuneet lähtemään kodeistaan. Pitkittynyt konflikti on johtanut maan turvallisuustilanteen heikkenemiseen ja hätäavun tarpeessa olevien ihmisten määrän kasvamiseen.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa avun Syyrian kriiseistä pahiten kärsineille alueille. Hankkeissa jaetaan ruokaa, raha-apua, lääkkeitä sekä suojaa että psykososiaalista tukea väkivaltaisuuksien uhreille. Apua saa noin 7 000 perhettä.

Viime viikkojen aikana hallituksen joukkojen ja opposition väliset hyökkäykset ja väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet. Siviilien tilanne on erityisen vaikea kaupungeissa, kuten Homsissa, Hamassa, Dera’assa and Idlibissä. Saartotoimet ja ulkonaliikkumiskiellot estävät ihmisiä lähtemästä kodeistaan ja he kärsivät ruoan, puhtaan juomaveden, lääkkeiden sekä sähkön puutteesta. Haavoittuneita on vaikea saada sairaalahoitoon ja koteja, kouluja ja sairaaloita on tuhottu. Lisääntyneet väkivaltaisuudet ovat pakottaneet myös YK:n tarkkailijat keskeyttämään operaationsa toistaiseksi.