Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Päivi Räsänen Pomarkun tragediasta: Kriisiperheille saatava ohituskaista

 

Sisäministeri Päivi Räsänen (KD) on huolissaan perheille suunnatun avun ruuhkautumisesta. Räsänen sai tiedon Pomarkun perhesurmasta Rooman-vierailunsa aikana.

– Olen kyllä järkyttynyt. Huolestuttavaa, että näiden perhesurmien määrä on ollut kasvamassa Tämä on järkyttävä tilanne hyvin laajalle piirille ihmisiä: läheisille, naapureille, työtovereille ja suurelle määrälle muita, Räsänen kommentoi Pomarkun perhetragediaa.

Sisäministeriössä valmistellaan perhesurmaselvitystä, jonka on määrä valmistua elokuussa. Selvityksen työstäminen on tullut lähelle myös kokoussalien ulkopuolella: Päivi Räsänen kertoo, että perhesurman uhrien lähipiiristä on oltu häneen yhteydessä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– He ovat ottaneet yhteyttä kertoakseen, millaisia tilanteita nämä ovat lähipiirille olleet. Monella herää siinä syyllisyydentunteita. Moni on halunnut korostaa sitä, että kyseessä oli hyvä ja tavallinen perhe, Räsänen sanoo.

– Perheiden hoitoon tarvitaan nopeasti lisää resursseja. Perheneuvontaan voi olla jopa vuodenkin jono. Ehdottaisin sellaista toimenpidettä, että kriisiperheille tehtäisiin ohituskaista. Etteivät pahimmassa tilanteessa olevat joutuisi jonon hännille kaikkien muiden kanssa.

Räsänen odottaa perhesurmaselvitykseltä ehdotuksia siitä, mihin tarvitaan lisää resursseja.

– Nämä tapahtumat ovat järkyttäviä ja minulla herää aina huoli siitä, että lapset ovat vailla turvaa, kun oma vanhempi on uhka.

– Huolestuttavaa, että näiden perhesurmien määrä on ollut kasvamassa Tämä on järkyttävä tilanne hyvin laajalle piirille ihmisiä: läheisille, naapureille, työtovereille ja suurelle määrälle muita, Räsänen sanoo.

Sisäministeri lupaa, että perhesurmaselvityksen valmistuttua ministeriö tekee nopeita päätöksiä toimenpiteistä.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)