Kirkon Ulkomaanapu avaa Suomen ensimmäisen hävikkiruokamyymälän kauppakeskus Rediin Helsingissä

Kalasatamassa avataan uusi kauppakeskus Redi torstaina 20. syyskuuta. Kirkon Ulkomaanapu avaa Redissä Suomen ensimmäisen WeFood-myymälän, jossa myydään muutoin hävikiksi päätyviä elintarvikkeita. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä.

Helsingin Kalasatamassa vietetään torstaina 20. syyskuuta avajaisia. Silloin avaa ovensa myös Kirkon Ulkomaanavun ylläpitämä WeFood-myymälä, joka tarjoaa kuluttajille edullista, muutoin jätteeksi päätyvää hävikkiruokaa.

”Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille muutoin hävikkiin päätyviä kakkoslaadun elintarvikkeita. Tarjoamme yrityksille kanavan hävikkiruuan hyödyntämiseksi”, WeFood-myymälän projektipäällikkö Else Hukkanen kertoo Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilla.

PS Lemmetyinen Kyynel ja kiitos

Suomessa hävikiksi päätyy 400-500 miljoonaa kiloa ruokaa vuosittain. Else Hukkanen arvioi, että WeFood-kaupan kautta voitaisiin ohjata noin 50 000 kiloa ruokaa vuositasolla.

WeFood-hävikkiruokakauppa perustuu Kirkon Ulkomaanavun tanskalaisen sisarjärjestön DanChurchAidin konseptiin. Tanskassa WeFood-kaupat ovat olleet menestys. Liikkeitä on siellä toiminnassa yhteensä kolme. Hankkeen voitot lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön. Kirkon Ulkomaanapu on saanut hankkeelle rahoitusta yhä käynnissä olevalla joukkorahoituskampanjalla.

PS Lemmetyinen Kyynel ja kiitos