Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ulkomaanapu aloittaa pakolaisten koulutushankkeen Ugandassa

 

Kirkon Ulkomaanapu kirjoitti Ugandan hallituksen kanssa kolmen vuoden yhteistyösopimuksen.

Sopimus on tunnustus Kirkon Ulkomaanavulle sen työstä vahvana humanitaarisena toimijana. Sopimuksen mukaan Ulkomaanapu vastaa ammatillisen koulutuksen järjestämisestä pakolaisasutuksen alueella Rwamwanjassa.

Koulutuksen tarve on Ugandassa pakolaisasutuksilla todella suuri. Ugandassa nuorison työttömyysprosentti on Afrikan Union mukaan noin 83 prosenttia, mikä on yksi korkeimmista luvuista maailmassa. Kirkon Ulkomaanavun koulutushankkeesta tulee Ulkomaanavun Ugandan maajohtajan Wycliffe Nshekan mukaan hyötymään 900 nuorta.

KRS Krito 10.-23.6.

 

”Hieno tunnustus Ulkomaanavun työlle”

Myös Adjumanin eteläsudanilaisten pakolaisten parissa toteutetaan koulutushanke. Se mahdollistaa tuhannelle vammaiselle tai oppimisvaikeuksista kärsivälle lapselle koulunkäynnin.
Pakolaisilla on Ugandassa oikeus tehdä töitä, joten ammatilliselle koulutukselle on paljon kysyntää.
Kirkon Ulkomaanapu on YK:n humanitaarisen avun koulutusklusterin jäsen ja on tehnyt määrätietoisesti työtä koulutuksen laadun kehittämiseksi humanitaarisen avun piirissä. Ugandassa Ulkomaanapu on työskennellyt pakolaisten koulutuksen parissa vuodesta 2012.
”Tämä on hieno tunnustus Ulkomaanavun työlle. Sopimus avaa Kirkon Ulkomaanavulle uusia yhteistyömahdollisuuksia Ugandassa. Esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ja lastenjärjestö Unicef tekevät laajempaa yhteistyötä vain sopimusjärjestöjen kanssa. Meidän on nyt entistä helpompi koordinoida työtämme ja toimia pakolaisia asuttavien yhteisöjen hyväksi”, toteaa Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen.

 

Lähde: Kirkonulkomaanapu.fi