Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkon mediasäätiö jakoi tukea – missä uskonnolliset aiheet?

 

Kirkon mediasäätiö myönsi tällä viikolla tukea 13:lle ohjelmahankkeelle, joista ainoastaan yksi käsittelee uskontoa. Tukea saaneissa ohjelmahankkeissa painopisteenä ovat eettiset ja elämänkatsomukselliset aiheet, kuten perheeseen, lapsuuteen ja yhteiseen vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Miksi Kirkon mediasäätiö ei myöntänyt tukea uskonnollisille ohjelmille, vaikka se säätiö on perustettu juuri ”uskontoa ja elämänkatsomusta” käsittelevien ohjelmahankkeiden tukemiseksi? Asiamies Juha Rajamäki vastaa Seurakuntalainen.fi:lle.

Kirkon mediasäätiön tukea saaneista hankkeista ainoastaan yksi, Heini Junkkaalan näytelmään perustuva elokuva Kristuksen morsian, käsittelee selkeästi uskontoa. Miksi mediasäätiö ei myöntänyt tukea juurikaan uskontoa käsitteleville ohjelmille?

– Kirkon mediasäätiö on toimintansa aikana myöntänyt tukea lukuisille keskeisesti uskontoa käsitteleville hankkeille, muun muassa dokumenteille Mitä uskoa?, Kohtaamisia Jeesuksen kanssa, Särkyneitten majatalo – Pekka Simojoki sekä Donkin raamattupeleille, Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki kertoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Rajamäen mukaan 58:n syksyllä tukea hakeneen hankkeen joukossa oli useita uskontoa käsitteleviä ohjelmia, mutta tällä kertaa painopistealueena oli ”yhteinen vastuullisuus”. Kahdeksan tuetuista hankkeista liittyy jotenkin perheeseen ja lapsiin. Monet uskontoa käsittelevät hankkeet jäivät tällä kertaa ilman tukea.

– Osa hakemuksista ei täytä tuenjaon kriteereitä. Tämä koskee niin uskontoa kuin elämänkatsomustakin käsitteleviä hankkeita. Usein syynä on hankkeen puutteellinen tai epäselvä kokonaisrahoitus tai esityssopimusten puuttuminen, mutta usein myös hankkeen keskeneräisyys ja toisinaan myös tekijöiden ammatillinen kokemattomuus.

– Hartaus- ja julistusohjelmat on rajattu säätiön tukien ulkopuolelle, koska niille on olemassa omat järjestelyt, Rajamäki sanoo.

Kirkon mediasäätiö on 24 evankelis-luterilaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö. Sen tarkoituksena on kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Katso myös aikaisempi uutinen tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie