Kirkon kulttuuripalkinto professori emerita Kaisa Häkkiselle

 

Kaisa Häkkinen. Kuva: Kirkon viestintä.

Kirkon kulttuuripalkinto 2017 myönnettiin tänään professori emerita Kaisa Häkkiselle. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon Helsingissä.

Kaisa Häkkinen on tehnyt mittavan uran suomen kielen historian ja etymologian tutkijana. Hänen yhtenä keskeisenä tutkimusalanaan on Mikael Agricolan kieli, minkä ohella hän on myös muuta reformaation alkuajan suomenkielistä liturgiaa.

Kaisa Häkkinen vaikutti myös merkittävästi erilaisissa reformaation merkkivuoden hankkeissa. Lisäksi hän toimi vuosina 2011–2014 virsikirjan lisävihkon suomenkielisen työryhmän suomen kielen asiantuntijana.

Sansa syyskeräys artikkelin alle

Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se jaetaan vuosittain tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on arvoltaan 6000 euroa.

Kulttuuripalkinnon saajasta päätti työryhmä, jonka jäseniä ovat ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen, professori emerita Liisi Huhtala, toimintakeskuksen johtaja Anna-Mari Kaskinen, kirjailija Antti Nylén ja toimittaja Pekka Heikkilä.

Palkinto jaettiin 30.1. kello 16 Kirkon talossa.