Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkon kaste.fi-sivusto palvelee vauvaperheitä

 

Kirkko on avannut uuden kaste.fi-sivuston, jossa kerrotaan kasteen merkityksestä. Sivustolle on myös koottu tietoa kastejuhlan järjestämisestä ja kummiuteen liittyvistä kysymyksistä.

Tutkimusten mukaan ihmiset kaipaavat henkilökohtaista kokemusta, mahdollisuutta itselle räätälöityihin tilaisuuksiin ja arvostavat netistä saatavaa ymmärrettävää tietoa sekä muiden kertomuksia.

Nyt kirkko on vastannut vauvaperheiden tarpeeseen ja avannut verkossa kaste.fi-sivuston. Sivustolla on kattavasti tietoa kasteesta, kastejuhlan järjestämisestä, nimiasioista ja kummiudesta.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Lapsen läheiset kokoontuvat ristiäisissä ensimmäistä kertaa yhteen ja muodostavat tukiverkon vuosiksi eteenpäin. Kasteen hetkellä vanhemmille muistutetaan, että he eivät ole uuden elämän edessä yksin, vaan pikkuinen liitetään osaksi yhteisöä, ja vauva toivotetaan tervetulleeksi sukuun. Kasteessa lapsi liitetään seurakunnan jäseneksi.

Kastejuhla on vuosien saatossa muuttunut. Tänä päivänä pappi kohtaa vanhemmat kastekeskustelussa, kuuntelee perheen toiveet ja tilaisuus tehdään yhdessä. Mukana olijat saavat eri tavoin osallistua juhlatilaisuuden kulkuun. Kastetoimitus ei maksa mitään, kastepappi tulee juhlaan ilmaiseksi.

Juhlaa ei välttämättä tarvitse järjestää itse, perheen voimavaratkin voivat olla uuden arjen keskellä vähissä. Monet seurakunnat tarjoavat juhlavia, yhteisiä kastetilaisuuksia, lainaavat kastepukuja ja tarjoavat juhlijoille kakkukahvit.

Kirkko on tehnyt yhteistyössä Sanoma Media Finlandin kanssa kasteliitteen ”Vauvan ensimmäinen juhla – Opas omannäköisiin ristiäisiin”. Se kertoo muun muassa tarinoita ristiäisten järjestämisestä ja kummien tärkeydestä. Kasteliite on ladattavissa Vauva-lehden sivustolla.

”Uuden sivuston, ristiäisoppaan ja vertaistarinoiden avulla haluamme tuoda esiin kasteen merkityksellisyyttä ja myös perusteita ihmisille, jotka pohtivat kastavatko lapsensa”, Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat koordinaattori Henna Ahlfors sanoo.

Kirkon viestintä