Kirkolliskokous ei käsittele edustaja-aloitetta avioliittokäsityksen laajentamista syksyn kokouksessaan

Kirkolliskokous Turussa marraskuussa 2016. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu syksyn istuntoonsa 6.-9.11. Turun kristillisellä opistolla. Kokouksessa keskustellaan muun muassa, tulisiko kirkon luopua vihkimisoikeudesta.

Maanantaina 6.11. kokous avataan klo 9.30. Tervehdyspuheen pitää Porvoon hiippakunnan vieraana oleva Irlannin Corkin piispa Paul Colton.

Ensimmäinen täysistunto alkaa klo 10.00. Asialistalla ovat muun muassa lähetekeskustelut Kirkon keskusrahaston sekä Kirkon eläkerahaston talousarvioista vuodelle 2018 ja toiminta- ja taloussuunnitelmista vuosille 2018–2020.

PS Lemmetyinen Kyynel ja kiitos

Maanantaina käydään myös lähetekeskustelu piispainkokouksen esityksestä, joka koskee selvitystä avioliittoon vihkimisestä luopumisesta. Piispainkokouksen esityksessä toivotaan, että kirkolliskokous ottaa selvityksen huomioon jatkotyöskentelyssään.

Kevään 2017 kirkolliskokoukselle annettiin edustaja-aloite kirkon avioliittokäsityksen laajentamisesta. Perustevaliokunnan mietintö ja yleisvaliokunnan lausunto aloitteesta eivät ole valmistuneet, joten aloitetta ei käsitellä syksyn kokouksessa.

Tiistaina 7.11. klo 14.00 Opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen kirkolliskokoukselle tuo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Lisäksi kokousviikon asialistalla ovat mm. Kirkon nelivuotiskertomus 2012-2015, seurakuntavaalisäännösten tarkistaminen sekä lausunto Ahvenanmaa-komitean 2013 loppumietinnöstä: Ahvenanmaan itsehallinnon kehittäminen.

Kokouksen täysistunnot videostriimataan ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessahttps://www.youtube.com/kirkko/live.

Kirkon viestintä

PS Lemmetyinen Kyynel ja kiitos