Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kirkollisia juhlia kesän täydeltä

 

Evankeliumijuhla ”Elävän veden virrat” Virroilla 2.7.2016.
Kuva: Juhana Pitkänen

Kesä tuo tullessaan liudan kristillisiä kesäjuhlia, joita riittää joka viikonlopulle elokuun loppuun asti. Kirkollisia kesäjuhlia on tänä kesänä 17.

Kesäkuu

Juhlakauden aloittaa ensi viikolla Evankeliset kesäjuhlat (9.-11.6.), jotka pidetään Elimäellä. Puhumassa on esimerkiksi piispa Seppo Häkkinen. Seuraavana viikonloppuna (16.–18.6.) on Lähetysyhdistys Kylväjän Lähetyksen kesäpäivät Raahessa. Teemana on ”Syvemmälle”. Ohjelmassa on muun muassa hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelu, Suomalainen messu, sekä paljon raamattuopetusta.

Saman viikonloppuna on myös Kansan Raamattuseuran Sanan suvipäivät Imatralla teemalla ”Sie kelpaat!”. Ohjelmassa on runsaasti raamattu- ja rukousopetusta, sekä musiikkia. Musiikista vastaavat Jippu, Pekka Laukkarinen duo ja monet muut. Ohjelmasta löytyvät myös evankelista Ilkka Puhakka, rukousopettaja Jukka Jämsén, psykoterapeutti ja kirjailija Saara Kinnunen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Juhannuksena (23.-26.6.) on esikoislestadiolaisten Juhannusseurat Lahdessa. Ohjelmaan kuuluu esimerkkisi yhdistyksen vuosikokous. Lisäksi nuorille on perjantaina ja lauantaina omaa iltaohjelmaa. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna (30.6.-2.7.) on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) Evankeliumijuhlat Helsingissä. Juhlan teema on ”Tässä ei ole kaikki”. Mukana ohjelmassa ovat esimerkiksi Nina Åström, Ville Auvinen, Samuli Luomaranta ja Jippu. Samana viikonloppuna Porissa järjestetään vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurat, joiden tunnuslause on ”Minä olen ylösnousemus ja elämä”.

Heinäkuu

7.-9.7 Kansanlähetys juhlii 50-vuotissyntymäpäiviään Ryttylässä. Kansanlähetyspäivien teema on tänä vuonna ”Ilo sanomasta!”. Luvassa on esimerkiksi kuulumisia lähetyskentiltä, muistoja ja musiikkia vuosien varrelta ja raamattuopetuksia. Puhujina ovat muun muassa Päivi ja Niilo Räsänen, lähetysjohtaja Mika Tuovinen, sekä Leif Nummela. Samani viikonloppuna järjestetään myös Nilsiässä Herättäjä juhlat, joka on herännäisyyden vuotuinen kesäjuhla. Tämän vuoden teema on ”Uudistat armollasi”. Juhlilla nähdään räppäri Daikini, piispa Jari Jolkkonen, rovasti Pentti Simojoki, ja monia muita puhujia ja esiintyjiä.

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlat ovat Kokkolassa 13.–16.7. ”Armo kantaa – Nåden bär” on tämän vuoden juhlien teema. ”Viikonlopun ohjelma koostuu seminaarista, seurapuheista, messuista, rukouksesta, laulusta ja monipuolisista musiikkiesityksistä”, Kokkolan Rauhan Sanan puheenjohtaja Niko Häivälä kuvailee juhlia nettisivuilla. Saman viikonlopun aikana järjestetään Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys ry:n kesäseurat Kiukaisissa 14.–16.7.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna (28.-30.7.) järjestetään vuosittaiset Heinäveden Kirkastusjuhlat. Kansan Raamattuseuran kesäjuhlilla teemana on tänä vuonna ”Kirkasta uskoa”. Puhujavieraina nähdään muun muassa Seppo Jokinen, Heli Karhumäki ja Juha Auvinen. Musiikkiohjelmassa ovat mukana esimerkiksi Ida Elina ja Lasse Heikkilä. Samana viikonloppuna on myös Uusheräyksen Kesäseurat Rovaniemellä teemalla ”Valo voittaa”. Luvassa on Tunturimessu, Valo voittaa! -ilta, Opistoseurat, sekä paljon muuta.

Elokuu

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna (4.-6.8.) vietetään Suomen rukoilevaisen kansan yhdistys ry:n Länsi-Suomen Herännäisjuhlia Raumalla. Saman viikonloppuna järjestetään myös Hengen uudistuksen Kesäjuhla Ikaalisissa. Mukana juhlilla ovat muun muassa Jukka Leppilampi ja Sakari Heikkilä. Suomen Merimieskirkon kesäjuhla järjestetään Oulussa 12.–13.8. Lauantaina ohjelmassa on luvassa tutustumisretkiä, näyttelyitä, vuosikokous ja pääjuhla. Seuraavana viikonloppuna (8.–20.8.) on Medialähetyksen elopäivät Lohjan Vivamossa. Esillä ovat erityisesti Kiinan medialähetystyön ja reformaation merkkivuoden teemat.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna (24.–27.8.) on Hengelliset Syventymispäivät Helsingissä. Suomen Raamattuopiston vuotuinen pääjuhla pitää sisällään muun muassa seminaareja, yhteislaulutilaisuuden, piknikin sekä näytelmä- ja musiikkiesityksiä.

 

Kirkolliset kesäjuhlat:

9.–11.6. Evankeliset kesäjuhlat, Elimäki
16.–18.6. Lähetyksen kesäpäivät, Raahe
16.–18.6. Sanan Suvipäivät, Imatra
23.–26.6. Esikoislestadiolaisten juhannusseurat, Lahti
30.6.–2.7. Valtakunnallinen Evankeliumijuhla, Helsinki
30.6.–3.7. Suviseurat, Pori
7.–9.7. Valtakunnalliset Kansanlähetyspäivät, Ryttylä
7.–9.7. Herättäjäjuhlat, Nilsiä
13.–16.7. Rauhan Sanan Suvijuhlat, Kokkola
14.–16.7. Rukoilevaisten kesäseurat, Kiukainen
28.–30.7. Kirkastusjuhlat, Heinävesi
28.–30.7. Uusheräyksen Kesäseurat, Rovaniemi
4.–6.8. Länsi-Suomen Herännäisjuhlat, Rauma
4.–6.8. Hengen uudistuksen Kesäjuhla, Ikaalinen
12.–13.8. Suomen Merimieskirkon kesäjuhla, Oulu
18.–20.8. Medialähetyksen elopäivät, Lohja
24.–27.8. Hengelliset Syventymispäivät, Helsinki

 

Aiheet