Ihmisiä ja ilmiöitä: Eksorkismi – vieläkö on pahoja henkiä? Ihmisiä ja ilmiöitä: Pimeydestä valoon – Raamatun mukaan ”hyvä mieli on kuin alituiset pidot”, mutta mikä auttaisi pääsemään juhlatunnelmaan kaamoksen keskellä?

Kirkkopyöräretkellä 13.5. vieraillaan Tampereen seudun kirkoissa ja kappeleissa

 

Tampereella kirkon ja kappeleiden kellot soivat hiljaisella viikolla koronapandemian uhrien muistoa kunnioittaen. Kuva: Sari Savela

Kirkkopyöräily on pyöräretki Pyhäjärven ympäri, jota rytmittävät hengähdys- ja evästauot kirkoissa ja kappeleissa. Pituutta kierroksella on yhteensä noin 42 kilometriä, ja matkan on suunniteltu kestävän noin viisi tuntia.

Aamupäivällä kello 10 lähtee liikkeelle pyöräilyryhmät Tampereen Aleksanterin kirkolta, Pirkkalan kirkkoveräjältä ja Nokian kirkolta.

– Pyöräilyryhmiä vetävät pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden jäsenet, jotka säätävät kunkin porukan nopeutta tarpeiden mukaan. Meidät tunnistaa keltaisista ajopaidoista, kertoo Kaupin Kanuunoiden Timo Lampila.

SEKL, 9.12.-24.12.2021, neliöbanneri: Anna Sanan puhua -keräys (vuosisopimus)

– Tapahtuman tarkoituksena on yhdistää rento polkupyöräily, kevätpäivän viettäminen ulkoilmassa ja kirkollisiin kohteisiin tutustuminen. Tavoitteena on myös rohkaista ihmisiä hyödyntämään polkupyörää arkisena kulkuvälineenä – terveys- ja ympäristöhyödyt ovat kiistämättömät.

Uudistetulla reitillä päästään ihailemaan myös Näsijärven kauniita rantamaisemia. Pysähdyspaikoiksi on valittu aloituspaikkojen lisäksi monille tuntematon Pitkänniemen sairaalakirkko, Gaddin hautakappeli sekä Lielahden ja Kalevan kirkot. Kalevan kirkon suntiot ovat luvanneet pyöräilijöille pääsyn kirkon torniin ihailemaan Tamperetta korkeuksista.

Uutta ja mainittavaa on myös se, että kirkoilla levähtäville pyöräilijöille on piristeeksi luvattu Reilun Kaupan eväitä. Keittolounasta ei tänä vuonna tarjoilla, mutta osallistumishintakin on laskettu edulliseen viiteen euroon.

Kirkkopyöräily on yhteistyöprojekti, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Tampereen seurakunnat, Pirkkalan seurakunta, Nokian seurakunta, Tampereen polkupyöräilijät, Tampereen kaupunki ja Liikkuva Tampere, Ekokumppanit ja Kaupin Kanuunat.

Ilmoittautuminen: www.tampereenseurakunnat.fi/kirkkopyoraily