Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkkoherra Harry S. Backström irtisanoutuu kirkkoherran tehtävästä – ”En voi enää allekirjoittaa evankelis-luterilaisen uskonnollista kehitystä”

 

Kuvakaappaus Kyrkpressen-lehden sivulta.

Harry S.Backström ilmoitti keskiviikkoiltana, että hän irtisanoutuu Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherran tehtävästä. Hän ilmoitti päätöksestään sähköpostitse.

Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backtröm on ilmoittanut eroavansa kirkkoherran tehtävästä. Länsi-Turunmaan seurakunta toimii Varsinas-Suomessa Paraisten alueella ja kuuluu Porvoon hiippakuntaan. Kirkkoherra Harry S. Backström kertoo lähettämässään tiedotteessa, että hänen eronsa taustalla on useita tekijöitä.

Backström toteaa muun muassa, että kulunut vuosi on ollut raskas, mutta ei pandemian vuoksi. ”Olen saanut eri yhteyksissä kritiikkiä, jota en ole ansainnut”, Backström sanoo Kyrkpressen-lehdessä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Evankelis-luterilaisen kirkon ja erityisesti Porvoon hiippakunnan teologinen ja uskonnollinen kehitys on Backströmin mukaan vaikuttanut vahvasti hänen eropäätökseensä.

”Kirkkolain ensimmäisessä luvussa* sanotaan, että Raamattu on ohjenuora kirkon pyhässä päätöksenteossa, mutta minun nähdäkseni näin ei ole enää”, Backström totea Yle Åbolandin jutussa.

*

”Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. Kirkon tunnustus ilmaistaan lähemmin kirkkojärjestyksessä.” (Kirkkolain 1. luku 1.pykälä)