Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkkohallitus hyväksyi lokakuussa julkaistavan nelivuotiskertomuksen

 

Kirkkohallitus hyväksyi kirkon nelivuotiskertomuksen vuosilta 2008-2011 ja esittää sitä kirkolliskokouksen käsiteltäväksi. Kirkon nelivuotiskertomus Haastettu kirkko julkaistaan 23. lokakuuta.

 

Kirkkohallitus hyväksyi täysistunnossaan 18. syyskuuta kirkon nelivuotiskertomuksen vuosilta 2008-2011 ja esittää, että kirkolliskokous käsittelee kirkon nelivuotiskertomuksen Haastettu kirkko ja arvioi kertomuksen pohjalta kirkon tulevaisuuden haasteita.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Nelivuotiskertomuksen tarkoituksena on kuvata ja analysoida kirkossa tapahtuneita muutossuuntia. Tutkimuksen antama tieto ja näkökulmat antavat elementtejä kirkon tulevan toiminnan suunnitteluun. Nelivuotiskertomuksen perustana on seurakunnista koottu tilastollinen tieto sekä erikseen toteutetut kyselyt.

Nelivuotiskertomus on valmisteltu yhteistyössä Kirkkohallituksen eri osastojen ja yksiköiden yhteistyönä. Valmistelun koordinoimisesta ja kertomuksen kirjoittamisesta on huolehtinut Kirkon tutkimuskeskus.

Nelivuotiskertomus julkistetaan 23. lokakuuta kello 10 Helsingin Simonkentällä sijaitsevassa hotelli Scandicissa pidettävässä tiedotustilaisuudessa, jossa paikalla ovat kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäki ja piispa Tapio Luoma.