Puhemies Eero Heinäluoma haluaa Raamatun työpöydälleen

 

Eero Heinäluoma saa työpöydälleen Raamatun.

200-vuotisjuhliaan viettävä Suomen Pipliaseura lahjoitti tiistaina kansanedustajille ja eduskuntaryhmille nimikoidut Raamatut. Pipliaseuran pääsihteeri Markku Kotila muistutti kansanedustajille, ettei Raamattujen jakelu ole harmitonta puuhaa. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ei Kotilan sanoista hätkähtänyt. Demaripoliitikko aikoo sijoittaa Raamattunsa näyttävästi työpöydälleen.

– Raamattu on uskon kirja. Se on kirja, jonka pohjalle kaikki kristilliset kirkot rakentavat uskonsa, elämänsä ja opetuksensa, Kotila evästi Raamattuja vastaanottaneita kansanedustajia.

Lahjoituksella Pipliaseura halusi nostaa esiin äidinkielisen Raamatun merkityksen kielellisen ja kulttuurisen identiteetin vahvistajana.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tilaisuutta Arkadianmäellä eduskunnan puolesta isännöinyt puhemies Eero Heinäluoma totesi, että kristinuskolla ja Raamatulla on Suomessa pitkä kulttuuriperintö.

– Meidän moraalikäsityksemme, se mitä pidämme oikeana ja vääränä, perustuu pitkälti kristinuskon opetuksiin. On hienoa, että edustajat saavat Raamatun, joka antaa mahdollisuuden pysähtyä arkisen työn ja aherruksen keskellä miettimään isoja moraalin ja uskon asioita ja ammentamaan voimaa kristinuskon opetuksesta.

”Raamattu antaa ajattelemisen aihetta”

Omaa nimikoitua Raamattuaan puhemies Heinäluoma aikoo säilyttää puhemiehen työhuoneen pöydällä, jotta se on helposti käytettävissä.

– Raamatusta saa hyviä ajatuksia puheisiin. Meillä Suomessa on perinteenä, että pidetään politiikka ja uskonto erillään. Moraalia ja politiikkaa ei voi pitää erillään, ja siihen Raamattu antaa ajattelemisen aihetta, Heinäluoma totesi Radio Dein haastattelussa tiistaina.

Lahjoitusta Heinäluoman tapaan vastaanottamassa ollutta eduskunnan toista varapuhemiestä, perussuomalaisten  Anssi Joutsenlahtea Pipliaseuran Raamattu-kampanja hämmästytti. Joutsenlahden mukaan Suomessa kansanedustajat ja muut kansalaiset saavat Raamattunsa jo rippikoulussa ja vihkimisen yhteydessä.

Pipliaseuran jakamia Raamattuja olivat eduskunnassa vastaanottamassa kaikkien eduskuntaryhmien edustajat Vasemmistoliittoa lukuun ottamatta.

Eero Heinäluoman laajempi haastattelu kuullaan Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina. Lähetyksessä tarjoillaan myös reportaasi Suomen Pipliaseuran vierailusta eduskuntaan. Ajankohtaistunti Radio Deissä torstaina 20.9. klo 9-10. Uusinta kello 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)