Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Muslimimielenosoittaja menehtyi poltettuaan Yhdysvaltain lipun

 

Mielenosoituksissa palaneesta lipusta nousseiden palokaasujen epäillään surmanneen mielenosoittajan Pakistanissa.

Palava Yhdysvaltain lippu koitui lehtitiedon mukaan mielenosoittajan kohtaloksi Pakistanissa. Silminnäkijät kertoivat lippua polttamassa olleen mielenosoittajan valitelleen vointiaan sen jälkeen, kun protestina poltetun USA:n lipun savut olivat leijuneet hänen päälleen.

Mielenosoittajat olivat kokoontuneet Lahoren kaupunkiin Pakistaniin osoittamaan mieltään profeetta Muhammedia halventavaan sävyyn kuvaavaa Innocence of Muslims -elokuvaa vastaan. Kohua herättänyt elokuva on tuotettu Yhdysvalloissa.

Kesken mielenosoituksen ja tähtilipun polttamisen yksi protestoija alkoi voida huonosti. Abdullah-niminen mies vietiin paikalliseen sairaalaan, jossa hän menehtyi pian, kertoo International Herald-Tribune.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Palava Yhdysvaltain lippu koitui lehtitiedon mukaan mielenosoittajan kohtaloksi. Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat.

Suomessa useat mielipidevaikuttajat ja kulttuurihenkilöt, muun muassa Jari Tervo ja Esko Valtaoja, ovat ottaneet viime päivinä kantaa Muhammedia kritisoineesta elokuvasta nousseeseen kohuun ja sen synnyttämiin mielenosoituksiin.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)