Kirkkohallituksen täysistunto päätti kahdesta seurakuntaliitoksesta Mikkelin hiippakunnassa

 

Savonlinnan tuomiokirkko on Savonlinnan seurakunnan pääkirkko. Vuoden 2022 lopussa seurakunta laajenee entisestään, kun siihen liitetään Sulkavan seurakunta. Kuva: Sari Savela

Vuoden ensimmäiseen istuntoonsa 25.1.2022 virtuaalisesti kokoontunut Kirkkohallituksen täysistunto päätti kahdesta seurakuntaliitoksesta.

Sulkavan seurakunta lakkautetaan 31.12.2022 ja liitetään Savonlinnan seurakuntaan vuoden 2023 alusta alkaen. Laajentuvan Savonlinnan seurakunnan alueena ovat Savonlinnan kaupungin, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueet. Vuoden 2022 seurakuntavaalit toimitetaan laajentuvan Savonlinnan seurakunnan alueella, ja vaalien toimittamisesta vastaa Savonlinnan seurakunnan vaalilautakunta.

Puumalan seurakunta lakkautetaan 31.12.2022 ja liitetään Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan. Laajentuvan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan alueena ovat Mikkelin kaupungin ja Puumalan kunnan alueet. Vuoden 2022 seurakuntavaalit toimitetaan laajentuvan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan alueella ja vaalien toimittamisesta vastaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan vaalilautakunta.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Kirkon viestintä