Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kirkko tekee näkyväksi hiljaista tietoaan

 

Katri Suhonen on Wilho-Onnin ja Veikko-Armaan äiti.

Pitkään työtään tehneillä on arvokasta kokemustietoa, jota kannattaa tallentaa ja hyödyntää. Asiantuntija Katri Suhonen edistää hiljaisen tiedon siirtämistä kirkossa.

Hiljaisen tiedon siirtäminen on työpaikalla tärkeää etenkin silloin, kun uusi työntekijä tulee eläkkeelle jäävän paikalle. Parhaimmillaan kokenut konkari ehtii perehdyttää tulijan eli kaksikko saa olla työpaikalla yhtä aikaa.

– Se vaatii taloudellista sijoitusta, mutta maksaa itsensä takaisin. Aina siihen ei kuitenkaan ole varaa. Siksi tarvitaan muita metodeita hiljaisen tiedon siirtämiseksi, toteaa kirkkohallituksen toiminnallisella osastolla työskentelevä Suhonen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hän on kehittänyt kirkolle mallin, joka on osa kirkon saavutettavuusohjelman materiaalituotantoa. Malli havainnollistaa sitä, miten kannattaa hiljaista tietoa siirtää sekä sanoittaa työhön liittyvää sanoittamatonta ja sanatonta tietoa.

Paraikaa hän laatii artikkelia, jossa on tiiviisti ja tieteellisesti ilmaistu malliin ja siihen liittyvän kehittämishankkeen sisältö ja tavoite.

Valmisteilla on kirkon koulutuskeskukselle materiaalipaketti, jota hyödynnetään tulevaisuudessa eri koulutusten yhteyksissä.

– Aiheen tiimoilta on virinnyt pieniä alkuja, jotka toivottavasti tuottavat hedelmää seurakuntalaisten parhaaksi.

Katri Suhonen teki vuonna 2009 väitöskirjansa hengellisen työn hiljaisesta tiedosta.