Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rippileirien suosio varovaisessa laskussa

 

Nuotta FM haastatteli Juha Heinosta ripareiden suosion laskua

Rippileirin käy yhä noin 80% nuorista, mutta riparien suosio on laskussa. Kuitenkin järjestöriparien suosio suhteessa muihin kasvaa.

Noin 80 prosenttia nuorista käy rippikoulun, ja heistä 13 prosenttia käy sen muussa, kuin omassa paikallisseurakunnassaan. Uskontoihin, politiikkaan ja tunnustuskuntiin sitoutumaton prometheus leiri on kuitenkin kasvattamassa suosiotaan kirkon rippikoulun kustannuksella jatkuvasti, mikä näkyy riparin suosion laskuna.

Juha Heinosen mukaan lasku ei ole järin suurta. Heinonen on luottavainen sen suhteen, että mitään suurempaa romahdusta ei myöskään olisi tulevaisuudessa tiedossa. Positiivisena asiana hän mainitsee kirkkohallituksen tekemän ripariuudistuksen vuonna 2001, ja kertoo, että kahden vuoden kuluttua olisi tiedossa uusi, päivitetty versio tästä uudistuksesta.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Vaikka ripareiden suosio on hieman hiipumassa, järjestöripareiden suosio on suhteessa lisääntynyt. Heinonen selittää tätä ilmiötä sillä, että paikallisseurakunnilla on usein resusrssipulaa, jolloin leirien mittaa tyypillisesti lyhennetään, ja jotkut nuoret siten valitsevat järjestöriparin pidemmän leirijakson takia. Usein järjestöriparin valitsevat myös sellaiset nuoret, joiden vanhemmat ovat mukana kyseisen järjestön toiminnassa, mutta enenevissä määrin on myös sellaisia nuoria, jotka haluavat kokea vaihtoehtoisen riparin tai tulevat kavereiden kanssa.

Tämä on lyhennelmä nuotta.comissa jullkaistusta artikkelista. Teksti: N-tiimi Heidi. Kuva: ba1969/Freeimages.com