Kirkko ryhtyi tekemään musiikkivideoita: ”Ihminen ei ole kauppatavaraa” – KATSO VIDEO

 

Aleppon kellot -kappaleen solistina on Jukka Leppilampi.

Suomen evankelisluterilainen kirkko on ryhtynyt reformaation merkkivuoden siivittämänä musiikkivideoiden tuottajaksi. Aleppon kellot -videolla viestitetään, että ihminen ei ole kauppatavaraa.

Tuoreen kirkon tuottaman Aleppon kellot -musiikkivideon solistina on Jukka Leppilampi. Tanssijoina videolla nähdään Karoliina Kauhanen ja Geoff Maynard Gilson. Laulun sanat on tehnyt kirkkoneuvos Pekka Huokuna, ja sen on säveltänyt Timo-Matti Haapiainen. Ohjaus ja kuvaus ovat muun muassa Juha Tapion ja Ninni Poijärven kanssa yhteistyötä tehneen Antti Vuoren käsialaa.

Kirkot Suomessa ja ympäri maailmaa soittivat saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille lokakuussa 2016. Kirkkohallitus myönsi Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 toimitusjohtaja Olli Sirénille, jonka ajatuksesta kellojen soitto käynnistyi ensimmäisenä Kallion seurakunnassa.

Jalohaukat leiri vko 2

Aleppon kellot on ensimmäinen Suomen luterilaisen kirkon reformaation merkkivuoden kunniaksi tuottamasta kolmesta musiikkivideosta. Kaksi muuta videota ilmestyvät lokakuun aikana. Niiden teemoina ovat pelastus ei ole kauppatavaraa ja luomakunta ei ole kauppatavaraa.

Aleppon kellot -kappale arvioidaan Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa lauantaina 14. lokakuuta. Ohjelma lähetetään kello 11 ja se kuullaan uusintana maanantaina 16. lokakuuta kello 9 ja kello 13.

 
Radio Dei Radiot_fi