Kirkko on ollut läsnä Oulun kampuksilla jo 60 vuotta – ”Vuosittain käydään tuhansia keskusteluja”

 

Kirkko on tehnyt opiskelijatyötä Oulun yliopiston kampuksella jo 60 vuotta. Kuva: Ari Savuoja

Kirkon oppilaitostyö täyttää Oulussa piakkoin 60 vuotta. Oppilaitostyö on seurakuntien työntekijöiden tekemää kirkollista työtä toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitoksissa.

Keskeinen osa kirkon oppilaitostyöntekijöiden työtä on keskusteluavun tarjoaminen opiskelijoille ja henkilökunnalle.
– Vuosittain keskusteluja käydään useita tuhansia. Kirkon työntekijän kanssa voi tulla juttelemaan opintoihin, työhön, ihmissuhteisiin, elämänkatsomukseen tai mihin tahansa oman elämän tärkeään asiaan liittyen,  yliopistopastori Ari Savuoja kuvailee.
– Työmme lähtökohtana on läsnäolo oppilaitoksissa, esimerkiksi sen käytävillä, kahvihuoneissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Kohtaamiset voivat tapahtua ennalta sovitusti, päivystysaikana tai ilman ennakkovarausta.

Korona-aika näkyy opiskelijoiden arjessa yksinäisyytenä ja ajankäytön ongelmina

– Useimmille korona on aiheuttanut haastetta opintojen etenemisessä, koska ryhmän sosiaalinen tuki on vähentynyt ja opettajatkin ovat tuntuneet aika kaukaisilta, Savuoja kertoo.
Savuojan mukaan ajankäytön hallinta on tuottanut monelle opiskelijalle isoja haasteita.
– Jotkut opiskelijat ovatkin keskeyttäneet opintonsa toistaiseksi ja siirtyneet työelämään.
– Myös yksinäisyys on noussut isoksi ongelmaksi monelle. Vain pienelle osalle koronalla on ollut myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi sosiaalisen esiintymisjännityksen ja -paineen vähentymisen takia, Savuoja jatkaa.

@kirkkokampuksella-tilat siunataan käyttöön lokakuussa

Linnanmaan kampuksella sijaitsevat uudet @kirkkokampuksella-tilat siunataan käyttöön tiistaina 5.10. Tilaisuuteen on kutsuttu eri oppilaitosten yhteyshenkilöitä ja opiskelijoita, sekä entisiä oppilaitostyöntekijöitä.
Tilat on tarkoitettu yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevia ja siellä työtään tekeviä varten. Tilat koostuvat kahdesta huoneesta, joista isompi on toimisto- ja oleskelutila ja pienempi on vastaanotto- ja sielunhoitotila.