Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkko kutsuu evankelioimisen eväsretkelle huhtikuussa

 

Uusi seurakuntalainen viestii kristinuskosta ajankohtaisena aiheena.

Kirkko järjestää muutaman vuoden välein evankelioimistyön konferensseja, joissa evankeliointia lähestytään sekä teologian että tekemisen näkökulmista.

Seuraavat evankelioimisen päivät pidetään 15.–17. huhtikuuta Joensuussa teemalla ”Eväsretki”.

”Tuomisinamme Joensuuhun ovat Jumalan meille antamat lahjat ja näyt, jotka tarjoamme yhteiselle pöydälle jakoon. Yhteistä evästä on tarjolla kaikille katetussa pöydässä: messu, konsertti, iltaohjelmaa, mielenkiintoisia luentoja ja vuorovaikutteisia työpajoja – sekä runsaasti laulua, ylistystä ja rukousta”, järjestäjä mainostaa tapahtumaa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Mukana ovat muun muassa Kuopion piispa Jari Jolkkonen, Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo ja Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki.

Muiden kirkkojen ja yhteisöjen eväitä jakavat muun muassa teologitoimittaja Taina Ruoho, joka kertoo ortodoksien parhaista pidoista. Seinäjoelle runsaasti mediajulkisuutta saaneen Houm-seurakunnan perustaneet Johannes Saranpää ja Niklas Niemelä kertovat ajatuksiaan uusista eväistä.

Toimittaja Daniel Nylund puhuu menneisyyden varjoista ja psykologi Ilkka Koivisto pitää raamattuluennon viidestä leivästä ja kahdesta kalasta.

Musiikista vastaa hiippakuntakanttori Jarkko Maukosen Houseband. Tapahtuman järjestävät Kirkkohallitus ja Joensuun evankelis-luterilaiset seurakunnat.

Lisätietoja kirkon Sakasti-sivuilta.