Kirkko ja kaupunki -lehdelle vuoden 2020 rauhanpalkinto

 

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty Kirkko ja kaupunki -lehdelle. Palkinnollaan Rauhanliike kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista.

Rauhanpalkinnolla halutaan myös muistuttaa, että hyvällä journalismilla voidaan rakentaa suvaitsevampaa, hyväksyvämpää ja totuudessa pysyvämpää yhteiskuntaa.

”Lehteä lukiessa tulee olo, että juuri näitä asioita mekin haluamme pitää esillä: lähimmäisenrakkautta, yhteiskunnan heikoimmista välittämistä, uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua sekä vihapuheen vastustamista”,  Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Jussi Ojala toteaa.

Parikanniemisäätiö neliöb. 6.-12.8. MJa

SKR:n rauhanpalkintoa on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Palkinnonsaaja julkistetaan perinteisesti kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä 1. tammikuuta.

Suomen Kristillinen Rauhanliike on ekumeniaa ja uskontojen välistä vuoropuhelua korostava, kirkkokuntiin sitoutumaton rauhanjärjestö.

Kirkko ja kaupunki -media on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediakokonaisuus, johon kuuluu joka toinen viikko ilmestyvä paperilehti ja verkkomedia kirkkojakaupunki.fi.

 

Kirkon viestintä.