Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kirkko haluaa työntekijöidensä muokkaavan Wikipediaa

 

Kuva: Diego Grez

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Usko ja tieto Wikipediassa -koulutus luo uuden tavan tehdä kirkon työtä verkossa.

Kirkon työntekijät tutustuvat koulutuksessa Wikipedian toimintaperiaatteisiin ja oppivat päivittämään Wikipedian kirkkoa ja kristillistä uskoa koskevia artikkeleita.

– Toivomme, että voimme tämän koulutuksen myötä nostaa myös suomenkielisen Wikipedian luotettavuutta, sanoo koulutussuunnittelija Terhi Paananen.

Wikipedia on ilmainen, useilla kielillä julkaistu verkkotietosanakirja, jota vapaaehtoiset päivittävät.

Se on jo nyt ihmisille tärkein tiedon lähde monissa asioissa. Englanninkielistä Wikipediaa pidetään nykyisin jopa maailman luotettavimpana tietosanakirjana.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Siinä oleva tieto pysyy ajan tasalla, ja päivittäjät ovat usein omien alojensa huippuasiantuntijoita.

Jo 1000 kirkon työntekijää on saanut verkkotyön koulutusta

Luterilaisen kirkon Hengellinen työ verkossa -koulutukset aloitettiin vuonna 2009. Tällä hetkellä kirkon verkkokoulutettujen tarkka määrä on 1001.

Tavoitteena on saada vuoden 2012 loppuun mennessä noin 3000:lle kirkossa työtään tekevälle valmius tehdä seurakuntatyötä verkossa ja kohdata seurakuntalainen verkkoympäristössä.

Toiveena on, että papit sekä kirkon muut työntekijät liikkuvat sosiaalisessa mediassa avoimesti kirkon edustajina ja osallistuvat aktiivisesti nettikeskusteluihin.

Kirkon työntekijöitä tapaa verkkokeskusteluissa muun muassa Suomi24:n Kirkko kuulolla -palstalla sekä pienten lasten vanhemmille suunnatulla Helistin.fi:n Kirkon lähelläsi -keskustelufoorumilla.

Lisäksi IRC-Galleriassa toimii Kirkon nuorisotyö -yhteisö.

 
Artikkelibanneri perussanoma