Kirje lähetysväeltä: ”Mitkä olivat Lähetysseuran päätöksen teologiset perustelut?”

 

Suomen Lähetysseuran hallitukselle osoitettiin elokuun alussa kirjelmä, jossa arvostellaan tapaa, jolla Lähetysseura teki päätöksen lähettää parisuhteensa rekisteröinyt miespari työhön Kaakkois-Aasiaan.

Kirjelmä julkaistiin tänään Kotimaa24-sivustolla. Sen 887 allekirjoittaa toivovat, että Lähetysseura harkitsisi uudelleen linjaansa ja ”pidättäytyisi lähettämästä samaa sukupuolta olevia pariskuntia työhön ulkomaille”.

Lähetysseuran hallitukselle kohdistettu kirje on otsikoitu ”Luottamuksemme Lähetysseuran johtoon ja hallitukseen horjuu”.

”Suomen Lähetysseuran johto valmisteli asian salassa. Uusi linjanveto, rekisteröidyssä parisuhteessa elävän samaa sukupuolta olevan parin rekrytointi haluttiin pitää mahdollisimman pitkään pimennossa Lähetysseuran korkeimmalta päättävältä elimeltä. Siksi luottamuksemme horjuu Suomen Lähetysseuran operatiivisen johdon ja hallituksen kykyyn toimia avoimesti ja jäsenistönsä mielipidettä kunnioittavasti”, kirjelmässä todetaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Allekirjoittajat kaipaavat Lähetysseuralta muun muassa teologisia perusteluja samaa sukupuolta olevan parin lähettämiselle.

”On jäänyt täysin epäselväksi, mitkä olivat Suomen Lähetysseuran hallituksen teologiset perustelut, kun se teki tämän uuden linjapäätöksen, joka tulee vaikuttamaan ratkaisevasti Seuran tulevaisuuteen”.

”On syytä epäillä, että hallitus on syyllistynyt vähintäänkin huolimattomuuteen asian valmistelussa. Valitettavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että päätös oli tietoista vahingontekoa Suomen Lähetysseuralle!”, kirjeessä esitetään.  

Kotimaa24:n mukaan Lähetysseuran hallitus on käsitellyt lähetysjuhlien jälkeisiä viestejä kokouksissaan 16.8. ja 5.9.

Lue Lähetysseuran hallitukselle osoitettu kirje kokonaan tästä

 
Artikkelibanneri perussanoma