Kirjailija Maija Nyman: ”Voimansa tunnossa elävät keski-ikäiset alkavat aavistaa jotain ajan salaisuudesta”

 
lähikuva-iäkkäästä-naisesta-joka-hymyilee-ja-katsoo-suoraan-kohti

Useita kirjoja kirjoittanut Maija Nyman arvioi ihmisellä olevan riittävät edellytykset tarkastella omaa elämäänsä realistisesti vasta keski-iässä. Kuva: Sari Savela

Kirjailija Maija Nymanin mukaan keski-iän koittaessa ihmiselle avautuu uudenlainen mahdollisuus tavoitella realistista elämänasennetta.

– Voimansa tunnossa elävät keski-ikäiset alkavat aavistaa jotain ajan salaisuudesta. Siihen kannattaa pysähtyä, tähdentää kirjailija Maija Nyman blogissaan.

Nymanin mukaan keski-ikään varttuneelle ihmiselle avautuu aito mahdollisuus tavoitella realistista elämänasennetta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Realistinen elämänasenne ei merkitse synkkyyttä, vaan vapautta ja jopa riehakasta elämäniloa, kirjailija huomauttaa Seurakuntalaisen blogipalstalla.

Nyman näkee Saarnaajan kirjan avaavan lukijalleen realistisen elämänasenteen viisautta.

– Elämän rajallisuus on kaikille totta, kukaan ei pääse pakoon tai piiloon ajan silmää. Saarnaajan huumori, viileä sarkasmi saa hyvälle tuulelle, surulliseksi, ahdistaa ja vapauttaa. Siis kertoo oikeasta elämästä, sen kivusta ja kauneudesta, epävarmuudesta ja turvasta.

Blogissaan kirjailija Maija Nyman nostaa esiin aikaamme vaivaavan vitsauksen. Elämänkokemuksen arvostaminen ja monet muut Saarnaajan kirjan viisaudet ovat etääntyneet ihmisten arkikokemuksen ulottumattomiin.

– Olisi suotavaa, että aikamme arvostaisi elämänkokemusta ja ikääntymistä entistä enemmän. Juuri ikäihmisissä on sellaista viisautta, jota maailma tarvitsee. He ovat selviytyjiä, puutteen tuntijoita, kärsimyksen ja kuoleman läheisiä.

Lue Maija Nymanin blogikirjoitus kokonaisuudessaan.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)