Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kiire estää amerikkalaisia lukemasta Raamattua

 

Amerikkalaisista 37 prosenttia lukee Raamattua vähintään kerran viikossa. KUVA: STEELMAN/WIKIMEDIA COMMONS

Tutkimuskeskus Barna Group on toteuttanut yhdessä American Bible Societyn kanssa vuosittaisen tutkimuksen yhdysvaltalaisten Raamatun käytöstä. Tämän vuoden tuloksista käy muun muassa ilmi, että suurimmaksi syyksi raamatunluvun vähenemiseen ihmiset nimeävät kiireen.

Amerikkalaiset arvostavat Raamattua edelleen hyvin paljon. 79 prosenttia heistä pitää Raamattua pyhänä kirjana ja 56 prosenttia Jumalan erehtymättömänä sanana. 37 prosenttia lukee Raamattua vähintään kerran viikossa. Raamattua luetaan henkilökohtaisen Jumala-suhteen hoitamiseksi, lohdutuksen saamiseksi ja avuksi henkilökohtaisiin ongelmiin.

Monet, jotka lukevat Raamattua, ovat kuitenkin turhautuneita siihen, että heillä on liian vähän aikaa lukemiseen. 40 prosenttia niistä, joiden raamatunluku oli vähentynyt viimeisen vuoden aikana, syyttävät siitä elämän kiireitä, kuten työtä ja perhe-elämää. Muiksi syiksi Raamatun lukemisen hiipumiseen mainitaan merkittävä elämänmuutos (17%), ateistiksi tai agnostikoksi kääntyminen (15%), Jumalan epäilemiseen johtanut vaikea kokemus ja sen havaitseminen, että raamatunluvulla ei juuri ollut vaikutusta elämään (8%).

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Nämä luvut osoittavat Barna Groupin mukaan, että ”amerikkalaiset eivät usein etäänny Raamatusta ideologisista tai tunteisiin liittyvistä ristiriidoista. Itse asiassa amerikkalaiset sanovat haluavansa lukea Raamattua – 62 prosenttia toivoisi lukevan Raamattua enemmän – he eivät vain tiedä, mistä he löytäisivät siihen aikaa.”

Tutkimus on toteutettu tammi-helmikuussa 2014. Siihen osallistui yhteensä 2 036 vastaajaa. Voit lukea lisää tästä linkistä (englanniksi).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie