Kiirastorstai täyttää kirkot

 

kuva: iStock

Kiirastorstai on vuodesta toiseen pääsiäisajan suosituin kirkossakäyntipäivä. Vuonna 2011 väkeä oli koolla yhteensä 106 400. Tuolloin juhlapyhien kirkossakävijät viimeksi tilastoitiin kaikkien seurakuntien osalta. Ellei tulevana kiirastorstaina pääse itse kirkkoon, voi ehtoollisjumalanpalvelusta seurata TV7:lta suorana lähetyksenä Kauniaisista, Suomen Raamattuopistolta, kello 18.30 alkaen.

Pääsiäisenä myös tv-jumalanpalveluksia seurataan enemmän kuin normaaleina lähetysajankohtina.

Esimerkiksi TV1:llä nähdään lähetykset ensi perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina:

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Perjantai 3.4.2015 Yle TV1 klo 10.00

Lasten Passio Leppävaaran kirkossa Espoossa. Saarna ja liturgia pastori Tiina Palmu. Pääsiäiskertomusta toteuttamassa Lintuvaaran koulun oppilaita, opettajia ja Leppävaaran seurakunta.

Lauantai 4.4.2015 Yle TV1 klo 23.55

Ortodoksinen pääsiäisen aamupalvelus ja liturgia Tampereen Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa. Palveluksen toimittaa Helsingin hiippakunnan piispa metropoliitta Ambrosius yhdessä papiston ja kuoron kanssa.

Sunnuntai 5.4.2015 Yle TV1 klo 10.00
Pääsiäispäivän messu Keravan kirkossa. liturgia ja saarna pastori Heikki Nenonen. Musiikissa urkuri Eero Annala, kanttori Heli Kaasalainen, lauluyhtye Oodin Naiset, johtajana Eija Repo ja kelttiharppu Roosa Puumalainen.