Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kiinassa tuhottiin kirkkoja

 

Golden Lampstand -kirkko tuhottiin 9. tammikuuta. Kuva: Kuvakaappaus Guardianin YouTube-videolta. Videokuva on ChinaAidin ottamaa.

Rekisteröimättömien kirkkojen toiminta on käymässä ahtaaksi Kiinassa.

Viranomaiset tuhosivat Golden Lampstand (Kultainen lampunjalka) -kirkon Shanxin provinssissa Keski-Kiinassa 9. tammikuuta. Syyksi ilmoitettiin, ettei sillä ole virallista lupaa. Asiasta kertoo World Watch Monitor. Golden Lampstand -kirkko oli hyvin tunnettu protestanttinen kirkko, jonka seurakuntaan kuuluu yli 50 000 henkeä. Kirkko on rakennettu kymmenen vuotta sitten ja se on maksanut noin 3 miljoonaa dollaria. Seurakunta ei ole osa valtion hyväksymää Kolmen itsen kirkkoa.

Kolme viikkoa aikaisemmin, 20. joulukuuta, samalla alueella tuhottiin katolinen kirkko. Mitään selitystä tuhoamiselle ei ole annettu, vaan kirkko on rakennettu säännösten mukaan noin 20 vuotta sitten.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Uusien uskontoa koskevien säädösten on määrä astua Kiinassa voimaan 2. helmikuuta. Kristillisen ihmisoikeusjärjestön ChinaAidin perustaja Bob Fu pitää niitä ankarimpina uskontoa koskevina säädöksinä kulttuurivallankumouksen jälkeen.

”Jos säädökset pannaan toimeen, kaikki rekisteröimättömät kirkot ja niiden uskonnollinen toiminta kielletään täysin ja niitä rikottaessa kohtaavat ankarat ja ennennäkemättömät rangaistukset”, Bob Fu kommentoi ChinaAidin kotisivuilla viime syyskuussa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie