Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Kiina rajoittaa Raamattujen myyntiä

 

Amity Printingin painamia kiinankielisiä Raamattuja.

Kiina on poistanut mahdollisuuden tilata Raamattuja nettikaupoista uutisoivat muun muassa CNN ja South China Morning Post (5.4.).

Kiina on aina kontrolloinut raamattumyyntiä. Raamattuja ovat saaneet tuottaa ja myydä vain valtion virallisesti hyväksymät kirkot. Silti viime vuosina Raamattuja on voinut ostaa verkkokaupoista.

CNN:n haastatteleman tutkija Sarah Cookin mukaan Raamattujen myyntikielto on tärkeä esimerkki siitä, miten sensuuri rajoittaa uskonnonvapautta.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

– Uskonnolliset aiheet ja yhteisöt ovat kovimpien rajoitusten alaisia Kiinassa, Cook sanoo.

Cook toteaa, että Kiinan viranomaiset käyttävät yhä enemmän myös korkeaa teknologiaa kontrolloidakseen ja rangaistakseen uskovia. Viranomaiset perustelevat toimintaansa esimerkiksi sillä, että kristinuskoa on käytetty kolonialismin ja imperialismin välineenä.

Kiinan presidentti Xi Jinping edustaa tiukkaa ja kontrolloivaa linjaa erityisesti suhteessa kristinuskoon. Silti maan hallitus väittää vahvistavansa uskonnonvapautta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet