Kiihtelysvaaran puukirkon polttaneelle syyte törkeästä vahingonteosta – ei järjellistä motiivia

Palossa tuhoutunut Joensuun seurakuntayhtymän alueella sijainnut Kiihtelysvaaran puukirkko oli peräisin 1700-luvulta. Kuva: Wikipdeia

Joensuun Kiihtelysvaaran kirkon tuhopolton tunnustanutta miestä syytetään törkeästä vahingonteosta, kertoo syyttäjä. Poliisi on kertonut jo aiemmin, että mies on tunnustanut sytyttäneensä kirkon.

Esitutkinnassa selvisi miehen tulleen tapahtumayönä polkupyörällä Kiihtelysvaaran kirkolle, siirtäneen kirkon pihamaalla olleen muovisen roska-astian kirkon seinustalle ja sytyttäneen sen palamaan. Poliisin mukaan järjellistä syytä tai motiivia palon sytyttämiselle ei ole löytynyt.

Tekninen tutkinta löysi syttymiskohdasta jäämiä palavista nesteistä. Poliisin mukaan miehellä oli ollut mukanaan bensiiniä ja tupakansytytin.

Donkkileirit2019

Syytettä käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa vajaan kahden viikon kuluttua. Syytteen nostamisesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Aiheet