Kenttäpiispa Särkiö: Positiivisesta uskonnonvapaudesta tulee pitää kiinni

 

Kuva: Kirkon tiedotuskeskus.

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous aloitti kevään istuntonsa Turussa. Avajaissarnassa kenttäpiispa Pekka Särkiö nosti esiin muun muassa uskonnonvapauskeskustelun.

– Uskonto halutaan poistaa julkisesta elämästä ja rajata se yksityiselle alueelle. Suhtautuminen uskontoon on kyllä yksityisasia, mutta uskonto ilmiönä on yhteisöllinen ja liittyy myös kulttuuriin. Koulujen vapaaehtoiset jumalanpalvelukset ja juhlien virret ovat osa positiivista uskonnonvapautta, josta tulee pitää kiinni, Särkiö sanoi.

– Puolustusvoimissa järjestetään hartauksia, koska se on perusoikeus palveluksessa oleville. Osallistumiseen ei ole pakkoa. Vaihtoehtona on samaan aikaan eettistä toimintaa. Arvelen, että uskonnon vastustajat nostavat seuraavaksi esille sen, että valintatilanteessa vakaumus uhkaa paljastua. Siksi pitäisi jättää jäljelle pelkkä uskonnoton vaihtoehto. Ei kai kuitenkaan ole pakko hiljaa ojentaa kätensä, antaa toisen vyöttää itsensä, ja mennä sinne, minne emme tahdo. Hyvästä on pidettävä kiinni.

Kirkolliskokousta voi seurata Twitterissä #kirkolliskokous. Kirkolliskokous kokoontuu maanantaista lauantaihin 5.-10.5.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

 
Artikkelibanneri perussanoma