Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kenian katoliset koulut kieltävät muslimeilta pään peittämisen

 

Kuva: sxc.hu

Roomalaiskatolilaiset piispat ovat kieltäneet Kenian katolisten koulujen oppilailta pään peittämisen hijab-liinalla tai muulla peitteellä.

Muslimijohtajat ovat vaatineet Kenian valtiota lopettamaan kiellon. He uhkaavat vakavilla seuraamuksilla, ”jos musliminaisten ja –tyttöjen oikeuksia kielletään”.

Muslimit syyttävät katolista kirkkoa uskonnollisesta syrjimisestä, mutta kirkon johtajat sanovat tarjonneensa muslimeille riittävästi mahdollisuuksia harjoittaa uskontoaan.

– Emme tahdo syrjiä ketään. Kaikki ovat tervetulleita katolisiin kouluihin, mutta tulijoiden on noudatettava näiden koulujen sääntöjä, Kenian Kitalen hiippakunnan piispa Maurice Crowley, tähdensi lehdistötilaisuudessa Nairobissa 19.8.

Muslims for Human Rights -järjestön johtaja sheikki Khelef Khalifa kommentoi kieltoa uutissivusto ENI:lle.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Muslimit eivät tule hyväksymään tätä asetelmaa. Kielto saa meidät taistelemaan toisiamme vastaan.

– Meitä ei voi pakottaa hyväksymään perinteitä, jotka eivät sovi uskoomme. Muslimit voivat vapaasti perustaa omia kouluja, mutta meidän kouluissamme heidän on noudatettava meidän sääntöjämme, mombasalainen anglikaanipiispa Julius Kalu vastasi.

Keniassa on 15 000 ala-astetta, joista katolinen kirkko tukee 5301:tä ja omistaa 325. Toisen asteen kouluja Keniassa on 3560, joista kirkko tukee 1731:tä ja omistaa 163.

Kenialaisista kristittyjä on noin 80 prosenttia ja muslimeja 10 prosenttia.

Eni / Elämään

 
Artikkelibanneri perussanoma