Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

KD:n erottaman Starczewskin mielipiteille ei heru tukea

 

Kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski kohahdutti nettikommenteillaan. Kuvakaappaus Keskisuomalaisen uutisesta.

Kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski aiheutti mittavan kohun osallistuttuaan Eero Heinäluoman puolison kuolemasta uutisoineen artikkelin nettikommentointiin.

Kristillisdemokraattien riveihin kuuluneen Juhani Starczewskin ympärille muodostunut kohu sai alkunsa viikko sitten perjantaina, jolloin hän osallistui Keskisuomalaisen nettisivuilla käytyyn kommentointiin. Uutinen koski eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman vaimon pitkällisen sairastamisen jälkeen tapahtunutta kuolemaa:

”Elokuussa ilmeisesti alkoi? Osanottoni molempiin! Tämä on heinäkuulta:” Viestin loppuosalla Starczewski viittasi kommentin loppuun lisäämäänsä uutislinkkiin, jossa kerrottiin arkkipiispa Kari Mäkisen pyytäneen SuomiAreena-tapahtumassa anteeksi homoseksuaalien kohtelua kirkossa ja yhteiskunnassa. MTV:n heinäkuussa julkaiseman uutisen mukaan Heinäluoma piti anteeksipyyntöä merkittävänä askeleena.

KRS Krito 10.-23.6.

Myös myöhemmissä kommenteissa Starczweski viittaa useasti arkkipiispa Mäkisen sekä Heinäluoman ”homomyönteisyyteen” ja yhdistää heidän aiemman toimintansa tapahtuneeseen:
”Ollaanpa kerrankin ihan realisteja, niin kyllä Mäkinen ja Heinäluoma ja myöhemmin muut päästivät Suomen kannalta sellaisen paukun, joka noteerataan ihan Yläkertaa myöten.”

”Ei ollut korrektia”

Myöhemmin Keskisuomalaiselle (15.1.) antamassaan haastattelussa hän toteaa keskusteluyhteyden olleen sopimaton, mutta kertoo silti seisovansa sanojensa takana:
– Näin jälkeen päin ajateltuna ei ollut korrektia yleensä käydä tätä keskustelua juuri tässä yhteydessä. Toisaalta pidän kuitenkin mielipiteestäni kiinni.

Torstaina kristillisdemokraatit tiedottivat kotisivuillaan erottaneensa Starczweskin puolueesta tämän ”törkeiden ja täysin puolueen eettisten sääntöjen vastaisten” kirjotusten vuoksi.
– Hän on loukannut syvästi useita henkilöitä puheillaan. Loukkaaville hörhöpuheille pitää nyt laittaa piste, kommentoi kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Myös puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen irtisanoutui kommenteista STT:lle antamassaan haastattelussa.